Улиците в област Кърджали са едни от най-спокойните в България откъм криминални деяния, но пък откровено стряскат с опасностите, които идват от водачите на превозни средства. Данните за региона за нарушения на пътя на глава от населението определено смущават, както и ехото, което отеква в съдебните зали.
290 са наказателните дела през 2016 година за шофиране в нетрезво състояние или без свидетелство за управление на МПС от общо 467 от общ характер в районните съдилища в Кърджалийско. 15 пък са ефективните присъди за водачи през м.г., посочи председателят на Окръжния съд в Кърджали Георги Милушев.
Както вече 24rodopi.com писа, 626 водачи са били спипани в рамките на м.г. да управляват автомобили без шофьорски книжки, сочат данните на Областната дирекция на МВР. 500 шофьори са установени да управляват превозни средства в областта след употреба на високоградусови питиета. На 295 от тях дрегерът е отчел съдържание на алкохол в организма под 1,2 на хиляда. Сериозните пиячи пък са били 205. Пробите им са отчели над 1,2 промила. Едва четири са случаите на дрогирани водачи в рамките на миналата година.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.