Трите „златни“ парцела до Новия мост, в съседство на парк „Арпезос Север“ в центъра на Кърджали, ще бъдат продадени от Общината. Общата начална конкурсна цена за всички имоти е в размер на 3 491 500 лева без ДДС. Размерът на депозита за участие в конкурса е в размер на 2 444 050 лева.
Решението за продажбите на парцелите, върху които ще се изградят сгради за административно обществено обслужване, ще бъде взето на предстоящото заседание на Общинския съвет.
През 2005 година с Решение № 261 от 09.06.2005 г на Общински съвет – Кърджали, бе одобрен подробния устройствен план за застрояване и регулация на бивш казармен район, на ул. „Републиканска” по плана на град Кърджали. През същата година чрез конкурс, след решение на Общинския съвет се извърши продажба на парцели от Парк „Арпезос-север” застроителна зона „Север”, където се построи комплекс „Пентагон”. Към настоящият момент има проявен интерес за закупуване на парцелите от застроителна зона „Юг” на Парк „Арпезос-север”, находящи се вдясно от моста за кв.„Възрожденци”, както следва:
Незастроен УПИ І-502, отреден за „ОДО”, кв.245 по ПУП-ПР на Парк „Арпезос – север”, гр.Кърджали, съставляващ  поземлен имот с площ  5 034 кв.м., с начин на трайно ползване: За административно обществено обслужване;
Незастроен УПИ ІІ-501, отреден за „ОДО”, кв.245 по ПУП-ПР на Парк „Арпезос – север”, гр.Кърджали,  съставляващ поземлен имот с площ 5 266 кв.м., с начин на трайно ползване: за административно обществено обслужване;
Незастроен УПИ І-499, кв.246 по ПУП на гр.Кърджали, Парк „Арпезос-север”, отреден за: административно обществено обслужване, съставляващ незастроен поземлен имот с с площ 1908 кв.м., с начин на трайно ползване: за административно обществено обслужване.
Имотите са включени в Програмата за управление и разпореждане с общинско имущество за 2017 г. и след проведен конкурс бяха възложени пазарни оценки  и правни анализи на същите. Пазарните оценки и правните анализи на имотите бяха обсъдени и приети на Експертен съвет.
Предвид необходимостта от гарантиране на максимално съответствие на инвестиционните проекти с предвижданията на ПУП-ПРЗ за тази зона, продажбата на имотите ще се извърши общо, чрез публично оповестен конкурс, при определени условия, които ще залегнат в конкурсната документация и договора за покупко-продажба за съответствие с общия архитектурен ансамбъл  в района.
„На основание чл.21,чл. 1, т. 8 от ЗМСМА, чл. 35, ал.1 от ЗОС, във връзка с чл. 39, ал.1 от Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество в Община Кърджали, Общински съвет - гр. Кърджали реши:
1. Дава съгласие да се извърши продажба, чрез публично оповестен конкурс на общински имоти, включени в  засторителна група „Юг”, предназначени за обекти с обществено обслужващи дейности, с възможност за функциониране като общ архитектурно строителен комплекс, находящи се в Парк „Арпезос – север”, ул. „Републиканска гр. Кърджали, и определя пазарните им оценки“, гласи точка първа от проекторешението.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/4/17 19:01

    Министерството на отбраната да си направят сметка колко пари подариха на разни тарикати.И да се ухапят отзад.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен23/4/17 19:16

    Как така ги продавате мойте имоти,че аз отдавна ги платих.Аллоо!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен23/4/17 19:52

    И градът ни ще е с нови тротоари и без дупки

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен23/4/17 19:52

    тази цена е сравнително по ниска от пазарната, отново далавери

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен23/4/17 20:10

    Да ще има и осветление може би??!!!!!Надали,нали тука е сокак.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен23/4/17 22:20

    Вместо да се продава и да се бетонира по добре общината да ги направи на зелени площи,да се засади дръвчета и цветя...който иска да строи да излезе извън очертанията на града....новото строителство е анархия и всеки ново излюпен "бизнесмен" и " предприемач" строи на своя глава,вижте само възрожденци какъв грозен бетонен квартал,блок до блок,нема елементарни тревни и зелени площи,да не говорим за детски площадки...но кражбите и корупцията да са живи и здрави

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен23/4/17 22:54

    22-20 ако искаш зелени площи отивай в гората.Кърджали трябва да се развива.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен24/4/17 11:50

    22,54 на теб ако не ти трябват зелени площи,помисли за своите деца и бъдещи внуци. Мислиш ли ,че Кърджали се "развива". Иди в ж.к. Възрожденци и виж пладовете на твоето " развитие". Махалата над пазара е сигурно,по-подредена. Всеки квартал има нужда от зеленина.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен24/4/17 12:50

    22,54 на теб ако не ти трябват зелени площи,помисли за своите деца и бъдещи внуци. Мислиш ли ,че Кърджали се "развива". Иди в ж.к. Възрожденци и виж пладовете на твоето " развитие". Махалата над пазара е сигурно,по-подредена. Всеки квартал има нужда от зеленина.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен24/4/17 16:45

    12:50 в Кърджали има достатъчно зеленина и паркове и града е един от най-зелените в България и това не го казвам аз,влез в интернет и се поинтересувай малко.Няма как до всеки блок да има парк или градинка,но ако много държиш на това има достатъчно изоставени къщи по селата.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен24/4/17 18:03

    Вижте, нещата наистина са сериозни! Дали картбланш на шепа тъпамари да мачкат местното населеление,без значение от кой етнос са, и това население трябва да се съобразява с тези тъпаци /пардон - тъпанари/. Вижте само какво се прави на Пазара на "производителите". Ще се правят магазини! Къде са Областна управа и РДНСК! €

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен24/4/17 21:53

    Това ли ви е пазар на производителите....Висят колелета, дрешки, полюлей, дранкулки и темподобни простотий. От този пазар направиха едно голямо грозило. Една пътечка за зеленчуци и всичко друго /павилиони/ се продава под масата за да се нагушат власт имащите се.Не се наядоха,не се накрадоха и накрая заема към банката си седи и хем без пазар, хем със заем.Да не говори,че цял живот нашите родители в този град да плащали самооблагане за облагородяване на града,а накрая раздадохте цели части от този град на разни селяни,като бащиния, да си пълнят гушата, като те ни определят къде да паркираме и за колко пари. Ало,слезте на земята, че вече втръснате на всички.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.