Музикалният състав „Кадрие Лятифова" към Театрално-музикалния център в Кърджали е поканен да участва със спектакъла „Целувка" от Анна Петрова на международния фестивал "Хиляди въздишки, един глас" в турския град Коня.
Съставът е носител на голямата награда на миналогодишното издание на фестивала за  спектакъла „Бояджията" от Тунджер Джюдженоглу.
Пребиваването ще бъде за сметка на домакините, пътните разходи пък поема кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис, а командировките - Кешиф Кешиф, който е дългогодишен приятел на театъра в Кърджали.
Работата на Центъра продължава с премиера за най-малките зрители "Горската аптечка",  авторски спектакъл на режисьора Атанас Атанасов, с участието на Русалина Майналовска, Радослав Арнаудов и Велина Ясенов, който ще се състои на 21 април от 11,30 ,12,30 и 18 часа.
На 28 април на голяма сцена е премиерата на „Вестникар ли?"от Иван Вазов  след успешно гостуване в Пловдив и Стара Загора. Спектакълът е с участието на гост актьорите Васил Драганов и Елена Кънева, която в телевизионният вариант играеше ролята на Божанка, а в нашия спектакъл играе майката на Божанка, споделя режисьорът Гълъб Бочуков.
Предстои турне на състава в Смолян, Чепеларе, Велинград и Пирдоп, а на 16 май  гостува със спектакъла „Застреляй идиотите"на сцената на Военен театър.
Успешно върви и подготовката за лятното турне на Центъра. „Отново сме поканени на фестивала на летните камерни спектакли в Римски терми-Варна, гостуване в Бургас, Русе, Ловеч, Плевен и др. Музикалният състав готви турне в областите Кърджали, Хасково, Силистра, Варна и др. На наша сцена зрителите ще могат да видят отложеният спектакъл „Г-н Балкански" на 4-ти май с участието на Ивайло Калоянчев; на 9 май Театър „Българска армия" гостува с „Колко е важно да бъдеш сериозен" от Оскар Уайлд; Бургаската опера ще гостува на 17 май с „Една нощ във Венеция"; Родопски драматичен театър ще представи  „Рибарски свади" от Карло Голдони на 31 май", посочи Гълъб Бочуков.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.