www.24rodopi.com

"Балгьоч" към министър Чавушоглу: В Турция няма българи с турски корени!

сряда, април 2628коментара

Изселниците ни в южната съседка настояват да бъдат наричани „турци от България“ или „турци с българско гражданство“

Дълбоко сме засегнати от последното изявление на външния министър на Турция Мевлют Чавушоглу, който използва определението "българи с турски корени", се казва в декларация на най-голямата изселническа организация „Балгьоч“ до медиите.
"Изразът "българи", който беше използван от министъра, нарани дълбоко турците от Балканите, които бяха подлагани на културен геноцид и хвърляни в затворите за това, че не са приели българските имена", се казва в прессъобщението на Федерация "Балгьоч".
Както вече 24rodopi.com писа, външният министър на Турция Чавушоглу използва израза "българи от турски произход" по време на среща с руски журналисти в Анталия. Пред тях Чавушоглу отбеляза, че Анкара няма ангажимент да приема обратно нелегални бежанци, преминали от Турция в България, но го прави като жест към София.
Изселниците ни в южната съседка настояват да бъдат наричани „турци от България“ или „турци с българско гражданство“.
24rodopi.com
На снимката: Министър Чавушоглу нарича нашенците „българи с турски корени“, лидерите им реагират: Не е правилно!
Изпрати :

+ коментара + 28 коментара

Анонимен
26/4/17 11:42

Затова трябва да им се оотнеме българското гражданство. Крайно време е държавата да постави улптимятум на тези с двойно ограажданство да иберат. не може тако и вако.Много рядко почти изключение някой да милее за България. Стига до тук с тези турци.

Анонимен
26/4/17 11:58

Чудя ви се докога ще стоите така разкрачени????

Анонимен
26/4/17 12:12

Какво ще каже по въпроса големият дост на Ердоган, г-н Лютви Местан ??????????????????????????????????????????????

Анонимен
26/4/17 12:18

казват ви го няколко пъти вече ама вие не вярвате.

Анонимен
26/4/17 12:27

В Турция за съжаление има етнически Българи някои носят Турски имена и на брой са няколко хиляди.
Кои са Български Турци одговора е Прабългарите които са приели Християнството са Български Турци. А не етническите Турци живеещи в България те са Български граждани от Турски произход.

zaferiyus
26/4/17 12:44

Абе вие що не си гледате работата.
Решихте вашите проблеми сега ще решавате нашите.
Ние сме Граждани на Република България от Турски произход.
България ще си опази и защити всички етноси стига да няма Шапшали които постоянно да мътят мозъците на народа.

Анонимен
26/4/17 12:50

Za Svedeniya na Bal Góç Tsitat ot BNR toest Radio Sofiya prez 1970,tte godini spetsialno za Túrskoto naselenie v Bilgariya kato za primer Tsitiram. "Burasi Sofya radyosu" Orta Dalga 250 metre úzerinden yapilan Túrk asilli Bulgaristan vatandaslarina mahsuz Turkçe yayinimiza Basliyoruz/Predavatelyat ot sredni vilni ot 250 metra zapoçvat izliçvaneto na spetsialnata programa na Turski ezik za Naselenieto ot Turski Proizhod v Bilgariya.

Анонимен
26/4/17 13:01

Eeeeee, най-после един истински турчин от Турция да ви го каже в лицето, че сте гяури.Машалах, евала Чавушоглу!Тъпите чалми, дето ми се правят на по-турци от турците, ядохте ли рязаното а?За сетен път ви го казаха, никога няма да ви приемат като турци.В техните очи сте много по-долни от кюрдите,арменците, за помаците да не споменавам.Нас може да ни мразят, ама защото сме християни, а вас ви мразят защото сте нито едното, нито другото.Само за гласуване ставате, защото сте хипер прости.Един умен човек имахте/Доган/, и за ваш лош късмет се оказа че и той не е турчин. Хора дето са носили с гордост български имена, а и все още ги носят, нямат право да са правоверни.Хак ви е!

Анонимен
26/4/17 13:37

Те скоро и сигурно ,ще ги наричат само гяури или поточно като се махне българското гражданство да се наричат турци

Анонимен
26/4/17 14:06

Като не се определят като българи, защо се натискат да гласуват за парламент, президент, че и на местни избори?

Анонимен
26/4/17 14:50

Коментара се въведе но има цензура ,по-страшна от нова телевизия

Анонимен
26/4/17 16:03

Фанатици ! Б.г."турци","мюмюни"в тюркията, ама "Българи" в Европата" !

Анонимен
26/4/17 18:18

Нашенците няма за какво да са обидени заради изказването на външния министър на Турция Мевлют Чавушоглу, заради изказването му, че "българи с турски корени" няма в Турция....Прав е...в Турция наистина няма българи....има турци с български корени....не знам защо тия журналисти бъркат паспортната принадлежност с националния произход....Българин означава българин, не турчин....както и турчин означава турчин,а не българин....Смея се винаги като прочета такова омешване - какъв българин е турчина, беееееееее....Кажете бе, турци, българи ли сте или сте турци с българско гражданство...чак яд ме хваща на такива неточности

Анонимен
26/4/17 18:31

Чаушоглу се изрази правилно защото за тези българи от турски произход дето става дума те са тези които не могат да живеят без сланината,свински кебабчета, ракия и всичко което нормалните турци от балканите не го правят и затова не се сърдете на министъра..
Неможе ти в България да се правиш на турчин и в Турция на българин да слушаш чалга и да хапваш и свинско и когато ти хрумне да се самоназоваваш и за турчин..Айде къш къш тия интриги ги правете някъде другаде вие българите от турски произход..имаш ли пашапорт български та ТОГАВА СИ БЪЛГАРИН И ТОЧКА КАЗВА ВИ ГО ТУРЧИН А НЕ БЪЛГАРИН

Анонимен
26/4/17 18:31

Чаушоглу се изрази правилно защото за тези българи от турски произход дето става дума те са тези които не могат да живеят без сланината,свински кебабчета, ракия и всичко което нормалните турци от балканите не го правят и затова не се сърдете на министъра..
Неможе ти в България да се правиш на турчин и в Турция на българин да слушаш чалга и да хапваш и свинско и когато ти хрумне да се самоназоваваш и за турчин..Айде къш къш тия интриги ги правете някъде другаде вие българите от турски произход..имаш ли пашапорт български та ТОГАВА СИ БЪЛГАРИН И ТОЧКА КАЗВА ВИ ГО ТУРЧИН А НЕ БЪЛГАРИН

Анонимен
26/4/17 18:46

Чаушоглу е напълно прав! В България има наследници на еничарите /потурчени българи християни/ които изцяло са загубили българското си самосъзнание! Това го твърдят и Османски историци, потвърждава се и от генетичните изследвания!Колкото и да го отричат от "Балгьоч", кръвта вода не става! Българи сте!

Анонимен
26/4/17 18:54

Към 18:31 Браво артик, аз съм българин, и съм съгласен с това което си написал.говорил съм със много "наши турци", които живеят там, и наистина злоупотребяват с турските традиции.Колкото и да се крият, колкото и да живеят в обособени за наши изселници квартали, местните виждат какво правят.За съжаление вие българските турци сте малко по цивилизовани от тамошните, макар че в сравнение с българите, все още живеете в 50-те години на миналия век.

Анонимен
26/4/17 21:07

В течение на поколения по-голямата част от помохамеданчените българи загубват родния си език, приемат модел на поведение, съответстващ на ислямската култура и постепенно се асимилират в господстващия турски миллет. Свидетелство за този процес дава Мидхат паша — управител на Дунавския вилает и велик везир на Османската империя, в своята статия „Турция: Минало, настояще, бъдеще“, публикувана във френското списание „Научен преглед за Франция и чужбина“, като пише:
„ Между българите има повече от един милион мохамедани. В това число не влизат нито татарите, нито черкезите. Тези мохамедани не са дошли от Азия, за да се установят в България, както обикновено се мисли. Това са потомци на същите тези българи, преобърнати в исляма през епохата на завоеванията и следващите години. Това са чеда на същата тази страна, на същата тази раса, и от същото това коляно. А между тях има една част, които не говорят друг език, освен български. “

— Мидхат паша, Турция: Минало, настояще и бъдеще, 1878, №49, с. 1152

Анонимен
26/4/17 21:08

ПРАВ Е ЧАВУШООЛУ МНОГО ОТ ТЯХ КОИТО СА СЕ ИЗСЕЛИЛИ В ТУРЦИЯ ВСЕ ОЩЕ СА С БЪЛГАРСКИ ИМЕНА ПО ЛИЧНА КАРТА. ЕДНО ВРЕМЕ ПЛАЧЕХМЕ ,ЗАЩОТО НИ БЯХА СМЕНИЛИ ИМЕНАТА А СЕГА ТИЯ ХОРА СЕ ГОРДЕЯТ С ТИЯ ИМЕНА

Анонимен
26/4/17 21:27

Министъра може да е сърдит на изселниците за това че болшинството гласуваха нЕ на референдума.

Анонимен
26/4/17 21:53

Крайно време е да определите какви сте? В Европата сте българи, в Турция турци а в България и вие незнаете какви сте! Ползвате всички придобивки от България като инвалидни пенсии като не сте никакви инвалиди, но на всичко ще му дойде края в скоро време!!!

Анонимен
27/4/17 00:13

Ave ganyovci, ne6to mnogo ste se razvylnuvali. Vie ne se hva6tate na takiva provokacii. Tova sa djahilite koito na den izri4at po 10 lyji, a si gledaite 4orbata i pravete pove4e deca, 4e kakto e trygnalo skoro samo cigani i turci 6te upravqvat Bulgariata.

Анонимен
27/4/17 00:19

Po taq logika vie bulgarite koito jiveete v İspania ste ispanci, v UK ste ingilizi, V Germaniq ste nemci i v Abu Dhabi ste arabi... taka li?
Ey moje li da ste tolkova neveji be hora. Raztyrsete se ve4e ot tozi ganyovski mantalitet

Анонимен
27/4/17 06:52

Абе колкото повече чета, стигам до извода че тия дето се пишат за турци, май ще се окажат по помаци от помаците.Хубавото е че по-интелигентните от тази част, дето се имат за турци, знаят че са по-близко до нас българите, отколкото до ония диви ислямски варвари от Турция.Вчера техния султан е наредил да се арестуват още 1000 човека /уж гюленисти/, ще има още доста изнасилени, из турските арести.Те за това и ги прибират.Ердоган нали много държи на увеличаването на популацията, а арестуваните май са най-големите инати, не искат да се размножават помежду си.

Анонимен
27/4/17 09:02

Не се сърдете на тия които коментират изказванията на Турския министър от Еврейски произход. Нека си дрънкат
Ееее Все пак ТЕ са наши ВНУЦИ
А на внутците си ЧОВЕК НЕ МОЖЕ ДА СЕ СЪРДИ😅😅😅

Анонимен
27/4/17 09:10

Затова политиката на Балгьоч, трябва да е да подкрепя за държавното ръководство балкански турци. Трябва да се отстоява позицията, че истинските турци са именно те. Както вървят нещата там може да има още изненади!

Анонимен
27/4/17 10:57

I gaza si da skisate,az pak turchin shte se nareka,kulturno,religiozno i dori genetichno,na puk na onzi deto razbiral ot genetika,nie sme turci.Ne vseki koito jivee v Turciq e turchin i ne vseki,koito jivee v Balgariq e bylgarin.Nabiite si go v tikvite.

Анонимен
28/4/17 09:38

TÜRKMÜŞ,BULGARMIŞ,
ÖYLEYMİŞ BÖYLEYMİŞ,
NE ÖNEMİ VAR Kİ?
İNSAN OLUN İNSAN,ADAM OLUN,FAYDALI OLUN.
KİMSE KİMSEDEN ÜSTÜN DEĞİLDİR!
TÜRKMÜSÜNÜZ,BULGARMISINIZ BİLMEM AMA KESİN BİR ŞEY VAR,
HEPİNİZ MALSINIZ,MAL!

Публикуване на коментар

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи