Семейство от Кърджалийско смени името на детето си

Родопско семейство поведе съдебни битки, за да смени името на детето си заради… атентатите в Западна Европа. Фамилията от Ардинско поиска 3-годишното им момченце, родено в Кралство Белгия, да носи име с френски корен, за да не бъде „гледано с презрение” от страна на белгийците докато посещава детска градина там заради турско-арабските си имена. Според родителите М.Д. и Е.М., настроенията в обществото били породени поради случилите се в Западна Европа редица атентати.
След две инстанции, малкият А. вече ще носи официално името А., разкриха за 24rodopi.com запознати със съдебния казус юристи.
Семейството от години живеело в Белгия. Синът на родопчаните бил роден там, а по искане на майката на съпруга, детенцето първоначално било кръстено на името на дядото А. И двамата родители обаче започнали да наричат детето с друго име с френски произход, като с него момченцето вече било познато на останалите деца в детската градина, както и на възпитателите там. Първоначално искането на семейството към съда в Ардино бе отхвърлено. Окръжните магистрати в Кърджали обаче уважиха жалбата на родителите.
*Забележка: Имената „Ахмед” и „Ален” са измислени от редакцията, за да се запази самоличността на детето
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

15 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/4/17 08:03

    Подкрепям ги...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен14/4/17 09:02

    До 08.03 Ти кой си че ги подкрепяш










































































































    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен14/4/17 09:09

    Всеки има право да си избира името,щом е пожелание може!Да са живи и здрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен14/4/17 11:23

    Преди години насила им ги сменяха имената,вече доброволно си го правят.
    Какъв ли може да бъде изводът от това?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен14/4/17 12:32

    Браво на родителите.
    Сега е ред на майката на детето за да се отърве и тя от нейното си име и народност да вземе в леглото си як и едър БЕЛГИЕЦ така също и и бащата на детето да си намери една ДЪРТА БЕЛГИЙКА и след което всичко ще стане по ОРИГИНАЛНО И ЕФИКАСНО. И хоп стават белгийци и няма да ги е срам повече от себе си.МЪРШИ

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен14/4/17 13:35

    Човек не трябва да се срамува от себе си корените. А най-малкото от това , че е мюсюлманин. Язък за тези ,които са го направили

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен14/4/17 14:32

    вълкът козината си мени но нрава не.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен14/4/17 15:45

    Tezi roditeli ako sa tursi az sam negar...

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен14/4/17 15:49

    Моя близка в Белгия казваше, когато й се наложило да се обърне към местна институция и казала, че е българка кетегорично я предупредили да не лъже така нагло - всички българи били черни и миришели,а та е блондинка. Какво да гворим....

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен14/4/17 17:18

    До негъра по-горе, наскоро мой познат , възможно най-чист турчин ми се оплакваше от подобна ситуация в Германия, просто района където живее и работи е почти без емигранти, а местните деца тормозят дъщеря му заради името, човека сериозно се беше зачудил дали да не й го смени с по-европейско.Казва че за него няма проблем , приемат го нормално, но децата се държали ужасно с дъщеря му, даже са я водили на психолог, дотам се е стигнало.И там няма комунисти и Тодор Живков,все са "толерантни" германци.Иначе това показва ,че в семействата си "учтивите" и "толерантните" хич не крият реалните си чувства към емигрантите... И не е специално към турците, просто щом чуят арабско име и видят нещо с по-тъмен тен и се стягат.

    ОтговорИзтриване
  11. Аз от 15 години сьм в Белгия едното момче ми е родено в България второто в Белгия. Досега никога не ми се е случвало да ме гледат с друго око. Второто ми дете е отгледано 2 години от белгийка .Аз работя сред белгийци жена ми също. От 3 години съм и гражданин , някои се правят на по големи християни от папата.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен14/4/17 22:16

    Сега сами си сменяме имената, а скоро и християни ще станем, след като гледаме какво се върши в името на Аллах.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен15/4/17 00:31

    do 9.02 rejep ot lisicite sam 6to tolkoz te interesuva

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен15/4/17 05:58

    винаги съм се чудил защо ходят в християнска Европа....като станат повече ше го наакат и там. После къде ше идат? Нешо не им харесва в ислямски страни..

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен15/4/17 08:26

    За пари кво ли не правите еееей! Всичко продавате!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.