„Надявам се, че властта в Турция няма да отиде в ръцете на един човек“, казва пред камерата на Нова телевизия млад мъж с турски паспорт, който вече гласува в България за референдума в южната съседка. „Моята партия е „Не“, посочва друг мъж, който не желае Реджеп Тайип Ердоган да управлява еднолично. „Тайип Ердоган – голям министър“, усмихнат разкрива вота си друг турски гражданин.
Днес и утре се очаква много турски граждани, които пребивават в област Кърджали, да пътуват до Генералното консулство в Пловдив, за да гласуват на националния референдум за конституционни промени в Турция. В България хората, които имат право на глас, са около 8 000 – студенти, бизнесмени, работници от Турция. Гласуването у нас започна в петък и ще продължи до неделя.
В Генералното консулство на Турция в Пловдив има две секционни комисии. На територията на консулския окръг с център Пловдив с право на глас са регистрирани около 2500 души.
Турските граждани, пребиваващи у нас, могат да гласуват и на граничния пункт Капъкуле, където също е разкрита секционна комисия. Гласуването извън границите на Турция ще продължи до 9 април 2017 г.
Много кърджалийци, които попадат в категорията на така нар. „двойни граждани“ предпочитат да пътуват до южната съседка и да упражнят правата си на избиратели там и да се видят с роднини.
Самото гласуване за националния референдум в Турция е на 16 април.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

31 comments so far,Add yours

  1. Анонимен8/4/17 09:15

    Абе ,ако един е казал така , не си мислете , че и другите са на това мнение. Родопи 24 колкото и да си дерете гърлата, и гъза да си скъстате резултата ще е 65 % ДА . Ако не съм познал ми се обадате. ХА-ХА-ХА

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен8/4/17 10:32

    Shte kajem Ne!!!ima mnogo hora shte kajat ne

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен8/4/17 10:41

    След като рдзултата от референдума в Турция бъде ДА великия Ататюрк вече ще спи спокойно в мавзолея.Ще каже "Benim milletim gelecekte daha büyük işler başaracak"

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен8/4/17 10:44

    EVET EVET EVET

    ОтговорИзтриване
  5. zaferiyus8/4/17 10:51

    zaferiyus ще гласува с EVET утре в посолството на Велика Турция в Филибе.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен8/4/17 12:31

    vie kak razbrahte pak i ne e vasha rabkta da se mesite vatrwshni raboti na turcia sa

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен8/4/17 13:13

    BANICKADJIITE KAZVAT HAIR. NIE TURTSITE KAZVAME EVEEEET

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен8/4/17 14:46

    Значи Турция може да се меша в нашите работи, а ние да не можем да си кажем мнението!!!!? Ай сиктир оттука ! Дано турския народ плесне едно огромно НЕ на челото на самозабравилия се ислямист

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен8/4/17 15:03

    Nie istinskite turtsi,100 protsenta turtsi sme gordelivi i obichame svobodata, tova ni e v haraktera, kakto kazva Ataturk. Ne se podklonyavame pred nikoy, zatova glasuvame NE.

    ОтговорИзтриване
  10. Nedjo Toronto8/4/17 16:32

    Stom PKK,Feto,Daish,Evropa kazva NE znachi Tutsis e Viv pravilna posoka,tova go kazva Erdogan, da znaete rezutata ste e DA sis 80 prosenta.Referanduma e viv Tursia kakvo im stava na Evropa che kazvat Ne?

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен8/4/17 17:57

    Büyük Türkiye için evet, din , vatan için evet...

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен8/4/17 18:04

    ЗАЩО СЕ ДОПУСКАТ КОМЕНТАРИ НА ТУРСКИ ЕЗИК НАЛИ ВЕСТНИКА Е БЪЛГАРСКИ?

    ОтговорИзтриване
  13. TAVARISHI DPSari, REZULTATA KAKAVTO I DA E VAS NYAMA DA VI OGREE :))))

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен8/4/17 19:36

    И добре де, ще гласувате за Ердоган. Тези които го харесват ги разбирам, ама тези които ще гласуват на инат на България, на ДПС или на редакцията с да, тях изобщо не мога да ги разбера. Турските граждани да си решават съдбата, както искат, никой не им се бърка. България си гледа нейната политика, ДПС също, редакцията си прави новините, животът си върви.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен8/4/17 19:46

    Zashto da ne se dopuska komentari na turski ezik? Kakvo ti prechi tova?

    Cqla evropa + teroristi kazvat ne!!! Shtot im e strah ot Turciq !!
    Vsichki vidqha v "15 юли " minalata godina " kakvo moje da napravi naroda.. ! Sega veche nikoy ne moje da gi spre , teroristite i Evropa i Amerika vsicki si izpusnaha shansa, Turcia veche e pochti ot nai silnite Darjavi shte stane i po silen , horata koito kazvat Ne* te dori neznaqt zasto kazvat Ne* istoriqta ne svarshva samo s M.K.ATATURK.. i az go obicham mnogo, no tva ne mi prechi da obicham "R.T.ERDOĞAN " i da mislq kakvo obqsnqva toy, kolkoto i da kajete Ne*
    Istinski Turski Narod vijda ,uci,cete,misli,raboti,i znae kak da glasuva..!!! I az vqrvam che 70% shte izleze "DA" moje i poveche!!!

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен8/4/17 20:33

    Ненормалници прости. Говоря за казващите ДА на референдума. Не можете ли да си направите сравнение за дереджето на Турция преди и сега? Вие сте като офце ама точната дума която заслужавате е това. С тоз боклук се връщаме години назад, а и уж се европеем. Пишем на български алабала. За всички четящи тоз весник: в турция всички цивилизовани хора в неделя ще кажем НЕ, неграмотните и тъпите ще кажат ДА. Поздрави от Бурса

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен8/4/17 20:43

    Абе какво ни интересува как ще гласуват местните турци?Тамън като гласуват с да и да има причина най-после да се махне това двойно гражданство.И кат идат при бат Ердоган-той ще ги оправи.Ние като не успяхме.И аз да мога да гласувам с да ще гласувам.ТУРЧИН от демокрация не разбира-заслужават си султан.ДА реват после.ДА ги пращат за пушечно месо по Кюрдистан.На султана му трябват войници-безмозъчни.Ей ги-наште са готови.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен8/4/17 20:43

    Абе какво ни интересува как ще гласуват местните турци?Тамън като гласуват с да и да има причина най-после да се махне това двойно гражданство.И кат идат при бат Ердоган-той ще ги оправи.Ние като не успяхме.И аз да мога да гласувам с да ще гласувам.ТУРЧИН от демокрация не разбира-заслужават си султан.ДА реват после.ДА ги пращат за пушечно месо по Кюрдистан.На султана му трябват войници-безмозъчни.Ей ги-наште са готови.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен8/4/17 21:04

    hey plateni ot dupese zasto ne puskate komentara mi ne se cudete ako nyokoy den vi se sluci nesto taya platena redaksya na dupese ne se zakanvam no mislete po viprosami

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен8/4/17 21:17

    Не трябва да се гласува с ДА на референдума, не разбирам защо Турция мисли, че може да има държавно управление като САЩ или Русия и защо се мери с тях? Досега зле ли ви беше като имахме парламентарна република и си избирахме народните представители? Сега давате властта в ръцете на един човек, чиято партия ще управлява следващите поне 20 -50 години, сами влизате в капан, но вие ще си скубите косите после.Сълзите ще са повече от радостите.
    Това е моето мнение, не ангажирам никого с него. Да сме живи и здрави, след някоя и друга година пак ще коментираме.

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен8/4/17 21:30

    Реджеб каза НЕ

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен8/4/17 21:33

    Gladni balgari ne se mesete v rabotata na bogatite balgaei mislete s kakvo 6e si pla6tate toka gazta parnoto i kakvoto da e v tırzia te sa si dobre balgari nie da mu mislim

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен9/4/17 00:22

    Абе хора защо да гласуват НЕ,,, имате ли си на представа откакто е създаде светска Турция сълзите на хората не са утихнали понеже!!! Турция винаги е била зависима от американците и европейците,, Те решаваха как да рухне икономиката на Турция с години наред,А кои държави са финансирали ПКК в рамките на 45 години, мислите че турците са по глупави от вас,знаете ли колко ПКК терористи са закриляни от Запада до днес,, не пишете коментари само и само че мразите мюсюлманите,мюсюлманите и хората о т другите вероизповедание не забравяйте че са създадени от един и същи бог,( Allah) Всички противници на Турция днес са закриляни от Запада и от Америка, Турския народ много добре осъзна че с Ердоган ще имат по добро бъдеще, Защото реакциите на Запада срещу Ердоган са очевидни, Те финансират ПКК и Фето, и затова всеки здравословно мислещ гражданин на Турция би трябва да каже ДА НА ПРОМЯНАТА,EVET EVET EVET EVET,,,, молим ви вестник родопи пуснете коментара ми,,, bg Türk!!

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен9/4/17 10:59

    Великия Ататюрк е казал ДА на републиката ДА на демокрацията.Турския народ каза НЕ на военния преврат който се командваше от вън.Дадоха си и живота даже в името на демокрацията.Турския народ ще каже ДА на референдума и ще поеме управлението на родината си в свои ръце.

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен9/4/17 12:20

    tvardo NE!!! tezi, koito shte glasuvat s da sa hora s promiti mozaci i si mislqt, che tova shte e prosperitet za Turciq i slesqt samo turski medii, v koito nqma svoboda na slovoto i sa chista propaganda za velichieto na edin chovek. Tezi, hora, koito shte glasuvat s da neka da sledqt samo chujdi nezavisimi medii do vota i taka da reshat kak da glasuvat. da ama NE!!!

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен9/4/17 21:39

    Гласувайте както си решите, но после пак България да не ви е виновна аркадаши! Хубаво си помислете какво е това демокрация и свободно предвижване когато и където си поискате.Как хубаво си пиете кафето спокойно в България.Как гледате без страх хубавите балдъри на жените лятото. Това нещо е безценно и невъзможно в Анаватан Турция! Не пропилявайте тази възможност с лека ръка.Българите са казали: по добре първи на село, отколкото последен в града.В случая Турция е ''града''-касабата демек. Не погубвайте това което съдбата ви е отредила, а тя ви е дала свобода, която не всички турци по света я имат. България е супер!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.