Зам.-кметът на Община Кърджали Веселина Тихомирова присъства на днешната церемония по обявяването на тазгодишният носител на приза „Златни ръце” в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски”, д-р Александър Милчев, началник на отделението по хирургия в болницата от 2004 година. От името на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис тя прочете поздравителен адрес по случай Световния ден на здравето – 7 април, в който се казва:
„Приемете моите най-сърдечни поздравления по повод вашия професионален празник – 7 април – Ден на здравния работник! Позволете ми да пожелая на всички вас здраве, всеотдайност, милосърдие към човешката болка и успехи в призванието ви да спасявате живота! Професионалния празник на здравния работник – 7 април, е денят, в който изразяваме благодарността си към вас за вашия професионализъм, отговорност и хуманност, денят, в който още веднъж засвидетелстваме нашето уважение и признателност за изключителната ви човещина и съпричастност към болките на всички нас.Благодарим ви за надеждата, с която ни дарявате, за грижите за здравето и дълголетието ни! Имате нашата подкрепа и хиляди благодарни пациенти, които разчитат на вас в най-трудните си моменти.Пожелавам ви още веднъж здраве, енергия и удовлетвореност от своята работа!”.
В присъствието на свои колеги от болницата, д-р Милчев остави отпечатък от двете си ръце и подписа си върху гипсова плоча, която ще бъде поставена на видно място в лечебното заведение. Той бе поздравен от директора на МБАЛ „Д-р Ат. Дафовски”, д-р Тодор Черкезов, който припомни определението на СЗО за здраве от 1948 година, според което здравето не е просто липса на болест или недъг, а пълно физическо, психическо и социално благополучие на индивида.
Призът „Златни ръце” се връчва за втори път, а идеята е с него да се удостоява по един лекар с висок професионален принос в благородната си дейност. Първият й носител е акушер-гинекологът с 45 годишен стаж – д-р Марин Попмаринов, който остави своя отпечатък в Деня на родилната помощ - 21 януари 2016г.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/4/17 21:56

    Един голям специалист.Поздравлиния.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен7/4/17 22:07

    Nay dobria v kj lekar koyto mnogo jivoti e spasil v tova 4islo i moya jivot golemi blagodarnosti doktore daste jiv i zdrav oste mnogo godini ot Vas pacient Alkan





    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен8/4/17 00:26

    jiv i zdrav doktore edin prekrasen covek i lekar vas patsient ot dalecnata 1987 poklon
    ot momcilrad

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен8/4/17 01:54

    spetcialist no ve4e star .bez mladi u4enitci ,sled nego niama da ima hirurgia v kardjali.kakto ve4e niama nevrohirurgia i sadova hirurgia qa horata patuvat za plovdiv.zastoto toj likvidira tezi spetcialisti
    da mu e tcestito amin

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен8/4/17 21:23

    Честито на д-р Милчев! Браво! Кажете нещо и за д-р Параиванов...

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен9/4/17 21:13

    Един голям ЧОВЕК. Господ да Ви дава Здраве, Щастие и Дълголетие.

    ОтговорИзтриване
  7. Nay hubaviya covek doktore spasihte moya jivot blagodarya mnoko ot mumun komuniga

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.