С две отличия бе удостоена „Дънди Прешъс Металс“ в четвъртия конкурс за иновативност на Българската търговско промишлена палата. Едното е за иновативен проект, а другото - за иновативна фирма.
На официална церемония на 20 април бяха обявени победителите в Четвъртия конкурс за иновации на Съвета по иновации и развитие на технологиите към  Българската Търговско-Промишлена Палата (БТПП), проведен съвместно с БАН и ДСК.
Във встъпителните си думи Цветан Симеонов, председател на БТПП, отбеляза, че успехите на всички, които са заети с икономическа дейност в дигиталния век, ще зависят от динамиката, с която отговарят на предизвикателствата, а конкурентоспособността няма как да се случи без иновации.
 „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД беше отличена с две втори награди в конкурсите Най-успешна иновативна компания за 2016 г.  и Най-добър иновативен проект за 2016 г.
Както вече 24rodopi.com писа, след успешната реализация в Челопеч, „Дънди Прешъс Металс“ реализира мегапроект в Източните Родопи – златодобив на Ада тепе край Крумовград.
При връчването на почетните дипломи доц. Йосиф Аврамов, съпредседател на Съвета по иновации и развитие на технологиите, отбеляза, че е имал честта да посети предприятието и да се убеди лично в степента на модернизация и проследимостта на дейността.
„Чест е за мен да благодаря на Съвета по иновации и развитие на технологиите към  Българската Търговско-Промишлена Палата, на БАН и ДСК, че предоставят трибуна за споделяне на смели решения, нови възможности и добри практики. В „Дънди Прешъс Металс“ изповядваме шест ценности – една от тях е постоянно усъвършенстване. Търсим и прилагаме практики, които водят до иновативност, ефективност, технологично и професионално усъвършенстване, корпоративна социална отговорност.  Радвам се, че сте разпознали това в нашето поведение и в ежедневната ни работа“ – сподели Константина Градева-Василева, директор „Устойчиво бизнес развитие“ в „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ при получаване на дипломите.
Дружеството участва в конкурса с новаторския си проект, изцяло разработен и приложен от специалистите в рудник „Челопеч“ - „Изземане на граничен целик в бл. 150“, който по-рано през годината получи международна награда за Технологии. 
Призът за иновативна фирма беше спечелен с въвеждането на wi-fi свързаност в подземни условия, което все още е новост и съвсем малко рудници в света ползват. С въвеждането на wi-fi среда и комуникационни системи от ново поколение дейностите в рудника стават видими, а  работата на минното оборудване проследима - огромно предимство за безопасността под земята, надеждността и точността при планирането на поддръжката.
Новаторството на „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ е свързано най-вече с разработването и внедряването на технологични подобрения, които са изцяло съобразени с условията на подземен добив. Разработките на българските специалисти създават ноу-хау, приложимо в подземни рудници по целия свят. Въвеждането на тези технологични подобрения благоприятства формирането на среда за разработване на нови минни и преработвателни технологии в експериментални и индустриални условия,  допринасяйки за издигането на нивото на минно дело в сферата на дигиталното управление и високо ефективните технологии.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.