На 7 399 чужденци им била наложена забрана за влизане в Турция през 2016 година. Данните бяха съобщени днес от Министерството на вътрешните работи в Анкара. В информацията не е посочено от кои държави са лицата, фигуриращи в забранителните списъци.
Както първи 24rodopi.com съобщи, 158 български граждани имат забрана за влизане в Турция. Санкцията влезе в сила между първия и втория тур на президентските избори в България. Първият върнат от граничния пункт „Капъ куле“ беше български народен представител, който пътувал за балотажа. Тогавашният външен министър Даниел Митов потвърди новината на 24rodopi.com, че български граждани фигурират в забранителен списък, но не се знае защо. Като реципрочна мярка България обяви за нежелани у нас няколко турци, сред които и депутата от Партията на справедливостта и развитието Азиз Бабушчу.
Почти всички 158 нашенци са попаднали в забранителния списък след доноси на активисти на партия ДОСТ. За отбелязване е, че в листата не фигурират български граждани, които са свързани с организацията FETO на духовника Фетхуллах Гюлен. Според българското разузнаване, от FETO-джии са обучавани и бившите депутати Шабанали Ахмед и Юсеин Хафъзов, но те пътуват свободно до Турция, защото работят за ДОСТ.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

15 comments so far,Add yours

  1. Анонимен4/5/17 21:21

    Браво на СУЛТАНА...При него не се толерират продажници,мекерета,крадци,третополови управници,разни чужди фондации и т.н

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен4/5/17 21:49

    Те всички знаят че трима души правят списъците но тяхното време също ще свърши скоро.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен5/5/17 00:04

    НОРМАЛНО Е "ТУРЦИ", КОИТО НЕ СЕ ЧУВСТВАТ ДОСТАТЪЧНО ТУРЦИ ДА НЯМАТ РАБОТА В ТЮРКИЙЕ.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен5/5/17 08:51

    Bravooo 6om sa protv demokrati4na Turciq 6e sa nakazani toest da si stoqt v Bg

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен5/5/17 10:03

    Последните двама коментиращи са болни мозъци. А бе, аз ако искам да отида на почивка там и няма да ме пуснат щото не съм достатъчно туркиня ли или понеже не харесвам Ердоган ли? Какво общо има едното с другото? Тези хора направили ли са нещо лошо против държавата Турция, че не ги пускат? Ако службите на Ердоган работят по слухове но не и с доказателства, значи нищо не става от тази държава и по-добре никой да не стъпва в Турция защото всеки момент там може да му измислят някакво обвинение. Ще си ходим в Европа и толкова, дреме ни за Турция.Без друго само забрадени жени и брадати мъже по улиците.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен5/5/17 10:27

    до - 5/5/17 10:03
    ако толкова не ти харесва Турция и хората там, защо пък ти е да ходиш на почивка там ?

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен5/5/17 10:49

    НЕНОРМАЛЕН Е,КОЙТО МИСЛИ,ЧЕ В ТУРЦИЯ ЖИВЕЯТ"ТУРЦИ",ТЕ СА..малцинство!!!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен5/5/17 11:48

    Да нормално че в Р.Турция много националната Държкава тук живеят много етноси като двойни граждани Британци,Руснаци,Бълг.граждани от Турски произход.Арменци Гърци,Абази,Черкези,Македонци Уйгури и Турски граждани от Кюрдски произход Турция по тяхна конституция ги признава но България и Гърция не ги признават.хайде да видим сега кой прав кой не е.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен5/5/17 13:32

    A KOYTO MISLI CHE V BULGARIYA JIVEYAT BULGARI NORMALEN LI E ?!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен5/5/17 13:41

    Това е упражнение за самозваните ДОСТове! Горките - взеха се на сериозно ! Дори решават кой бил по-голям турчин и кой не е ! Кой бил по голям мюсюлманин и кой не е! Кой бил руски слуга, кой не е !Ненормални мозъци водени и от такава пасмина!Повръща ми се от някои фамилии!

    ОтговорИзтриване
  11. Фесов5/5/17 16:19

    Защо пък напират да ходят в Турция, където не ги искат.Да ходят в Русия.Там са желани и ще ги посрещнат като братя

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен5/5/17 18:00

    ZASTO DA PUSKAT DPS VAV TURSIYA
    ZASTOTO PODKREPYAT PKK

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен5/5/17 18:00

    До
    Анонимен
    5/5/17 08:51
    то пък големия келепир да си в Турция, с фундаментален ислам

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен5/5/17 19:21

    Da hodqt na po4ivka v Rusiq za6o sa zatajeni za Turciq?samo Dost i 100 000 geroi(svobodata e golqmo ne6o)izvinete me gospoda Dps ri.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.