„Имаме нужда от още по-голямо единство, от още по-голяма заедност, защото и ГЕРБ, и фашистите поставят огромни проблеми пред нашата държава“, с тези думи се обърна към хилядите присъстващи на възпоменателен събор в село Караманци председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. Той, заместниците му Хасан Азис, Ахмед Ахмедов и Филиз Хюсменова, евродепутати и депутати на ДПС, партийни активисти и кметове присъстваха на възпоменателния събор в местността „Кабаач”, където се отбеляза 33-та годишнина от началото на съпротивата срещу т. нар „възродителен процес”.
В началото на своето слово Мустафа Карадайъ се обърна към присъстващите участници в съпротивата: „Първо бих искал да ви призова да аплодираме тези хора, които през 1984 г. не ги беше страх и се бореха, за да съхранят своето достойнство, за да направят възможното ние да живеем достойни днес в нашата родина.”.
Той допълни, че месец май е особен за мюсюлманите в България, а и за тези, които бяха прокудени от домовете си през 1989 г. и след това. „През месец май ние се събираме в цялата страна да почетем паметта на нашите герои”, подчерта председателят. „Ние сме дали много на тази земя, много сме дали за нашата държава и много ще дадем. Защото нашата сила извира от нашата земя, от нашето единство, от нашата заедност” допълни Мустафа Карадайъ.
Лидерът на ДПС уверено заяви, че няма да позволи никой да разделя ДПС и призова хората да вярват и отстояват ценностите и принципите на ДПС.
„Никой не може нас да ни разделя и всеки един, който се опитва нас да ни разделя - той е наш враг и ние ще се борим против него”, посочи Карадайъ. Той посочи, че „Алтернативата на онези, които се опитват да разделят, е Движението за права и свободи! Алтернативата е толерантност и мир! Алтернативата е единство и заедност! Алтернативата е стабилност и сигурност! Алтернативата е Движение за права и свободи!”
Мустафа Карадайъ постави акцент върху важността и ролята на ДПС и призова присъстващите: „Имаме нужда от още по-голямо единство, от още по-голяма заедност, защото и ГЕРБ и фашистите и всички онези днес поставят огромни проблеми пред нашата държава. И пак ние мюсюлманите, пак ние Движението за права и свободи сме призвани да защитим мира в нашата страна! Ние сме призвани да защитим стабилността на нашата страна да дадем сигурност на всички граждани в нашата страна и най-вече на мюсюлманите! Ние сме призвани да дадем сигурност и стабилност и в Региона!”.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.