Бахри Юмер звъни на Реджеп Тайип Ердоган.
В слушалката се чува прищракване и кметът на Джебел подема в типичния си решителен стил с нюанси на запъхтяност, дължаща се на стремежа му в един разговор да не пропусне нещо важно:
-       Султане мой, дай ми избиратели, за да ти покажа как се управлява Джебел!
Оказва се, обаче че има преплитане на линиите и от другата страна се чува гласът на Ахмед Доган:
-       Аз ти дадох 4-5 кметски мандата, за да покажеш как се управлява и от това показване колко избиратели имаш днес?

*
Ако Бахри Юмер беше учител, с най-голямо удоволствие щеше да напише неизвинени отсъствия на главния мюфтия Мустафа Алиш Хаджъ, на турския посланик Сюлейман Гьокче и на кмета на Голяма община Бурса Реджеп Алтепе.
И тримата бяха поканени на площад „19 май“ в Джебел вчера, но и тримата отсъстваха.
Ако възпитаникът на Учителския институт в Кърджали не беше кмет на Джебел, а учител отпреди 1989-та година, когато вървежни бяха преподавателите със слабост към възпитателните методи на Макаренко, Юмер щеше да им дръпне „конско“ пред строя, да им зачерви ушите, да им шибне по два шамара зад вратовете…И на тримата.
Уви, няма как да стане, защото винаги Бахри Юмер ще слуша Алтепе и Гьокче, а не обратното. Така е било, така и ще бъде!
При Мустафа Хаджи е малко по-различно, но за диалога „партиен функционер – главен мюфтия“ четете малко по-надолу.
*
Реджеп Алтепе е голям приятел на Джебел. Ако избирателите научат колко много този човек - най-важният за управляващата в южната съседка Партия на справедливостта и развитието в „столицата на изселниците“ (както наричат Бурса), е направил за Джебел, ще започнат да се питат дали Юмер е кмет на общината или Алтепе.
Миналата година Алтепе уважи поканата, защото очакваше на площада да види потвърждение на зададеното от домакините, че „хората в Джебел мощно подкрепят партия ДОСТ“. Оказа се точно обратното.
Реджеп Алтепе изпадна в конфузна ситуация на 19 май 2016 година в Джебел и затова не беше тук на 19 май 2017 година.
По тази причина не дойде и турският посланик Сюлейман Гьокче. Той вярва, че е орисан да бъде победител в този живот, но с инженерството на ДОСТ нещата не се случиха. Вината не е в него и той вече го отчита. Партия ДОСТ няма да успее с тези лидери, с тези платени функционери и само с няколко автобуса от Турция! Казват, че и Бахри Юмер, който има по-силни позиции от Лютви Местан в Турция, е стигнал до този извод, от което следва да очакваме новини, които биха били добри за електората на новата партия.
На площада в Джебел не беше и главният мюфтия Мустафа Алиш Хаджи. Всъщност, той не се появи и на другите мероприятия на партия ДОСТ. Явно е „влязъл в час“ като духовен водач на стотиците хиляди мюсюлмани в България и отчита като грешка периода на „шеф на мюфтиите - инструмент в ръцете на Местан и група“.
*
Сюлейман Гьокче не беше в Джебел, но прати по генералния консул на Република Турция в Пловдив Хюсеин Ергани поздрав, който заслужава адмирации: 19 май не е ден за политика, а за единство.
Какво разминаване между думите и делата Сюлейманови!
24rodopi.com
Напрежение и още нещо! Какво се случи на 19 май в Джебел - вижте видеото
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.