В Езиковата гимназия в Кърджали бе организирана и проведена инициативата „Седмица на професиите". Дейността се реализира в рамките на проекта „Моето второ семейство" по Програмата за детско и младежко развитие, основаваща се на подхода, при който се развиват и надграждат силните страни на децата на Фондация „Работилница за граждански инициативи", с финансовата подкрепа на фондация „ОУК".
Кампанията се провеждаза втора поредна година и целта й е да покаже вдъхновяващи истории за професии, които да мотивират младите хора да се развиват и творят в България. Гост – лекторите в лицето на архитект, журналист, военнослужещ, психолог, съдия споделиха своите професионални възможности и интереси, основани на личен опит.
Пет дни и пет истории - как се успява в Кърджали, пътят от студентската банка до работното място, лесно ли се гради кариера и какви качества са нужни, за да успееш. Под формата на непринудени разговори и дискусии учениците имаха възможността да преценят сами за себе си, дали конкретната професия им е по мярка и притежават ли нужните качества, за да се справят с трудовото ежедневие на лектора си.
Ръководството на гимназията винаги се е стремяло да стимулира учениците като активни участници в живота на училището, чиито желания и мнение имат значение.  Спазвайки този принцип на младежко включване,  чрез анонимно анкетно проучване, над 200 ученици от 10 и 11 клас оцениха инициативата като полезна. Участниците  в  проекта високо оцениха факта, че се допитват до тяхното мнение и са впечатлени от отношението към тях като важен и равноправен партньор в училищния живот. Те отправиха препоръка за по-честото провеждане на подобни интересни кампании. 
24rodopi.com 
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен5/5/17 18:14

    Професиите са актуални, перспективни, но до кога ще спрем с Ганьовщината да приемем с предимство деца на роднини, шефове и началници? До кога ще приемем некадърници, неуравновесени,пияници, наркозависими и всякакви хаймани в елитни училища? След време тези мухльовци претендират да да се уреждат на възлови места в администрацията, ни управляват,

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен6/5/17 08:58

    Аман от комплексари!!!! към предходния коментар.
    Поздравления госпожо Димова! Децата ни оценяват това което правите за тях и наистина Ви ценят.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен6/5/17 13:29

    Няма никакви комплекси, истината и да боли, пак трябва да се каже.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.