Четвъртокласникът от СУ „Петко Рачов Славейков" Пламен Груев постигна 11-ти резултат в националния кръг на математическото състезание Европейско кенгуру. То се проведе в София, в сградата на Софийската математическа гимназия, каза неговата учителка Валентина Запрянова.
Пламен бе единственият представител на област Кърджали в националния финал на това обичано от учениците математическо състезание. Той се класира за националния кръг като първенец на Кърджалийска област. Момчето има много отлични класации. През тази учебна година той се класира още на 1-во място в Областния математически турнир, 1-во място в турнира "Иван Салабашев", 2-ро място на Коледното математическо състезание, 2-ро място на Великденското математическо състезание. Неговите интереси се разпростират още към чуждите езици и към музиката.
Пламен вече втора учебна година участва в група за извънкласни занимания по математика с преподавател Антоанета Симеонова. Тя изтъкна, че момчето многократно е показало своето оригинално мислене, обича игрите, свързани с математиката. През тази учебна година четвъртокласниците бяха включени в проект „Твоят час" – група „Математика и изкуство". Децата участваха във всички състезания в Кърджали и в турнира „Черноризец Храбър" в Хасково. Математическите лидери на випуска: Пламен Груев, Сандрина Миланова, Еда Хайрула и Константин Дичев имат голям брой класирания – първи, втори и трети места. А част от творбите по темата „Математика и изкуство" са експонирани в актовата зала на училището.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен8/6/17 10:20

    Браво на Пламен, но ако трябва да бъдем коректни имаше и други ученици от област Кърджали класирани на националния кръг.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен8/6/17 15:58

    Bravo na vsichki

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен8/6/17 21:13

    Поздравления за Пламен и Г-жа Антоанета Симеонова

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен8/6/17 21:42

    Класирана беше и участва в националния кръг Мерве от ОУ с.Токачка. Нейна учителка е А. Иванова.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен9/6/17 22:25

    Пламен е от класа на г-жа Валентина Запрянова.Тя е негова учителка от 1до 4 клас.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.