Година условно получи 27-годишният Зекир Д. за контрабанда на 40 000 къса цигари без бандерол. Присъдата с 3-годишен изпитателен срок е след споразумение с прокуратурата, съобщиха от държавното обвинение.
На 21 май, на главен път Е-85, по посока от ГКПП-Маказа към Кърджали, на разклон за с. Кирково, служители на РУ на МВР-Кирково, спрели за проверка лек автомобил, марка „Мерцедес 200Е", с пловдивска регистрация, управляван Зекир Д. При извършената проверка в два тайника в багажното отделение и близо до двигателя, са били  намерени и иззети 200 стека или общо 40 000 къса цигари без акцизен бандерол, марка „Роял Слимс", за общо 15 000 лева и неплатен акциз в размер на 7 490 лева. Закир Д. се е признал за виновен, като обяснил, че цигарите бил закупил от непознато лице в гр. Александропулис, Гърция.
Споразумението, одобрено от Районен съд-Момчилград,  е влязло в сила и не подлежи на протест и обжалване.
По незабавно производство на Районна прокуратура-Момчилград е осъден и Димитриос П., на 50 г., гръцки гражданин, за това, че държал акцизни стоки без бандерол в големи размери. Районен съд-Момчилград му е наложил наказание от една година лишаване от свобода с три години изпитателен срок по споразумение между прокуратурата и адвоката му.
На 24 май, около 9 часа, на ГКПП-Маказа при влизане от Гърция в България, на трасе „Вход", е бил спрян за проверка от служители на „Гранична полиция" товарен автомобил, марка „Опел", с гръцка регистрация, управляван от Димитриос П. В колата не е била превозвана друга стока. При проверката служители на ГПУ-Момчилград открили под каросерията на автомобила специален тайник, тип „двойно дъно", откъдето били иззети 6 500 кутии цигари в 13 мастербокса или общо 130 000 къса цигари от марката „Palace Slims" без акцизен бандерол, на обща стойност около 48 750 лева и неплатен акциз в размер на 24 342 лева. Димитриос П. се е признал за виновен. По данни от делото цигарите му били предоставени от непознат мъж край гр. Комотини, като същият му обещал, че ако ги пренесе през границата ще получи по 20 евро за мастербокс. Цигарите трябвало да бъдат разтоварени преди гр. Хасково. Споразумението, одобрено от Районен съд-Момчилград,  е влязло в сила и не подлежи на протест и обжалване.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.