„Надявам се до средата на месец юли да приключат ремонтните дейности по детската железница и тя да влезе в своите коловози“, съобщи кметът на Кърджали инж. Хасан Азис. Той и заместникът му Мюмюн Али влязоха в ремонтната база на Общинското предприятие „Озеленяване, чистота, благоустройство“.
Както 24rodopi.com писа през май, детското влакче в парк „Простор“ е на ремонт след като дерайлирало. Кърджалийската железница е открита на 30 септември 1962 г. Тя е проектирана от инж. Валентина Йочкова. Има 1210 метра дължина.
„Всички си спомняме един от най-щастливите периоди от живота ни - детството.
Детството е времето, когато вярваме в чудеса, имаме надежда, че можем да променим света и скоро ще го направим. Детската железница в Кърджали е един такъв спомен, един влак, който вози в себе си много история и много истории, пътува към чудесата на природата. Всички ние искаме децата ни да живеят щастливо и безгрижно в Община Кърджали“, коментира кметът.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/6/17 09:39

    КЪДЕ,КЪДЕ МУ ПРАВЯТ РЕМОНТА?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен18/6/17 10:08

    Na vlak kadeto se prai remont tam se pravi:))) , ako ne znaesh pishi v google kade se remontirat she nauchish....

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен18/6/17 10:54

    А ремонтът на ж.п. линията,къде се прави ??????

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен18/6/17 11:53

    М.юли,ама коя година ???

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен18/6/17 15:45

    Линиите са толкова разместени от кражби на крепежи и от пропадания на земна маса че на 1 вия курс влакчето пак ще дерайлира и отново в ремонт (подготовка за скрап) в базата на ОЧБ.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен18/6/17 16:02

    Състоянието на ж.п. линията е ужасно. Наскоро обиколих трасето,хей така,от любопитство-УЖАС ! Няма да си кача децата никога

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен19/6/17 00:27

    Здравейте много ми е интересно чета ваши коментари,въпроси и.т.н как един не писал хайде да се опитаме по някъв начин да разрешим проблема да се опитаме да създадем едно добро не казвам финансово защото живеем в трудни времена жал ме е затова което се случва но уви🙁

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.