Мощността на земетресението, което уплаши кърджалийци днес, била колкото на две атомни бомби. Това твърдят водещи турски сеизмолози, които прогнозират нов, още по-силен трус. Според проф. Ахмет Ерджан той би могъл да бъде с магнитуд 6,8 по скалата на Рихтер.
Междувременно кметът на Анкара Мелих Гьокче направи сензационен коментар за днешното земетресение с магнитуд 6,2 в Егейско море, като каза, че то може да е предизвикано изкуствено. Кметът на турската столица призова да бъдат разследвани сеизмичните кораби, принадлежащи на други страни, в тази зона. „Сега си мисля, че това може да е изкуствено земетресение. Не казвам, че със сигурност е, но има много сериозна вероятност. Казвам, че задължително трябва да се разследва. Имало ли е там някакъв кораб за сеизмични изследвания, който да е плавал в района на епицентъра? Ако да, на коя страна принадлежи?“, посочи пред турските медии Мелих Гьокчек.
Трусът днес отне един човешки живот в Гърция - 45-годишна жена остана под руините на старата си къща в селцето Вриса. Ранени са 10 души.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/6/17 22:39

    Може да е вярно,Турция има много врагове и завиждат много на успехите и,икономиката много дръпна напред и много вражески сили (те се знаят кои са) не са доволни от успехите на Турската държава и народа му...славния СУЛТАН е велик политик с топки,истински родолюбив пълководец дето милеее за държавата и за стадото си вътре в страната и в чужбина,наближава и 2023 година и враговете не могат да дишат спокойно и са изнервени до краен предел

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/6/17 06:30

    Кметът на Анкара, Гьокче е прав!Да си припомним следния факт!Когато Турция свали руския самолет, Северно Корейският ръководител Ким Чен Ун предупреди официално Ердоган,че ако турците предизвикат още един инцидент с Русия, то Северна Корея ще покрие Турция с "ядрена пепел"!Тоест, ще я унищожи...Най-вероятно корейците са предизвикали този земен трус с две ядрени бомби като така са предупредили турците "да внимават!"

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/6/17 08:42

    съвсем параноици станаха тия в Турция

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/6/17 09:49

    Този да поставя въпроси за нивото на политическата си култура и фразеология, а не да се прави на сеизмолог

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен13/6/17 10:15

    :D Ква С. Корея те гони, имаха взимане даване да, колкото за изкуствени земетресения и такива гледайте филма за HAARP и ще разберете повече. Колкото до другия коментирал, защо си мислиш, че именно тоя цървул е някактв велик водач? Връща турция векове назад не към икономика и развитие, а от към мислене на хората. Ако си мислите, че е цвете за мирисане жестоко се лъжете.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен13/6/17 10:39

    до 22:39 скоро ходил ли си да ти сменят хапчетата?

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен13/6/17 11:28

    Под "мъдрото ръководство" и поради миролюбивата си външна политика, Султан Ердоган върна Турция на Ататюрк от 12 място в света по икономическо развитие, на 31 място... "Бясното Анадолско куче" както наричат Ердоган в Европа и по света, разсипва държавата Турция, която до неотдавна беше доста добре устроена и в икономическо отношение и по отношение на демокрацията, свободата на словото и свободата на личността! Нищо от тези ценности на Ататюрк не остана в южната ни съседка... След като народът на Турция свали този откачен диктатор,а това скоро ще стане, комшиите ни дълги години ще лижат лютите си рани, нанесени от това ислямистко управление... Но народът на Турция ще победи!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен13/6/17 14:05

    Нормални хора не пият хапчета господине хапчета пият тези хора които са психическо болните онези които се занимават с крайни национални и радикално фашийски идеи.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен13/6/17 15:46

    ми то може и извънземни да има. aма може и да няма...

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен14/6/17 08:58

    кметът на Анкара пак е забравил да си глътне хапчетата...

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен14/6/17 10:03

    До 22.39 пий си хапчетата и иди да се лекуваш при великия Султан

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.