Турция ще даде гражданство на български граждани, които имат близки роднини в страната. Тези, на които родителите или много близки роднини са турски граждани, но те не са, ще могат да получат турско гражданство. Процедурата ще може да бъде задействана след около два месеца.
"Изселническата организация „Балгьоч“ ще събере в едно досие заявленията на желаещите и след това в близките месеци ще направим всичко необходимо, за да им дадем гражданство едновременно на всички", заяви министърът на труда и социалните грижи Мехмет Мюеззиноглу.

Той присъства на ифтар, организиран от „Балгьоч“ в града на изселниците Бурса. 
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

15 comments so far,Add yours

  1. Анонимен5/6/17 16:56

    Браво на СУЛТАНА,политик от световна класа,Управник с топки който милее за стадото си вътре и в чужбина....

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен5/6/17 18:16

    Hие турците сме против балгйоч и тай подобни те не са ни нито представители нито наши организации..нас Турците ни представлява и мисли за нас единствено сегашното турско представителство и нашия лидер Ердоган. .агент павел и Балгйоч не са ни допринесли с нещо освен да са не навредили на нас Турците така също са душмани на България и Турция и работят само за собствени облаги

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен5/6/17 19:51

    Браво на гн. Ердоган , Сигурен съм че за бъдеще ще има гражданство на всички етнически турци в България, разбира се за желаещите, Allah uzun Ömür. versin REİSİMİZE,,ANAVATANIMIZ EKSİK OLMASIN İNŞALLAH, bg, Türk ,

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен5/6/17 20:17

    Той никога няма да даде гражданство на нашенци защото много добре знае че 90% не го обичат и не гласуват за него

    ОтговорИзтриване
  5. Не дава гражданство а само документ за постоянно пребиваване. С получения документ гражданите нямат право да гласуват на изборите например

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен5/6/17 21:05

    Не само гражданство! Веднага трябва да дават и старчески пенсии на навършилите години по тяхното законодателство. Толкова свежа кръв, грамотни, свестни и прогресивни братя и сестри, майки и бащи сме дали на майка Турция. Вместо да се занимават с арабите и кюрдите на Сирия и Ирак да прегърнат изконните си турски братя както повелява. Турция е велика! За една мощна икономика това е "бълха го ухапал".

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен5/6/17 21:31

    Правилно който иска да си го оправя нали и тук ще махат двойното
    гражданство кой където иска да се пише

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен5/6/17 21:33

    до 5/6/17 16:56 с топки пък се гъзи на меркел

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен6/6/17 07:32

    В майка Турция ви имат за гяури, и не знам защо ви наричат "мюмюни".Там прости ми кертици, никога няма да се интегрирате.Вашия султан ви показва моркова, и вие му го гризкате.Премахване на двойното гражданство, това е задължително когато имаш такъв вероломен съсед, като Турция.Турция е единствената държава, заедно с Израел, която е изключително мразена в целия свят.Аз бих се срамувал да се нарека турчин.В цялото си съществуване, това племе, което не е и народ поне до 1923 година, е дало на света само ибирика и докурджума.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен6/6/17 08:39

    Всичко ще ви даде Ердоган и майка Турция по-скоро тръгвайте всички до един че да не вземе да са разкандардиса. На добър път.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен6/6/17 09:39

    a bugarite ko she pravyat v taz mizeriya bez nas ba

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен6/6/17 12:43

    гордея се ,че съм туркиня и имам много приятели българи ,вие анонимен приятелю ,засрамете се ,че въобще съществувате като ЧОВЕК

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен6/6/17 19:38

    İmam edin vapros..kolko tr da sa bliski roditelite ...sestrata na msika mi jivee vav turciq na men shte stane li

    ОтговорИзтриване
  14. И звезди да ни сваля Султан Тайъп Айран Първи, все същата работа. Не може как да ни радикализира. Болшинството от нас (80%), сме ревностни последователи на неоспоримият лидер на Турската Република - Мустафа Кемал Ататюрк. Сиреч, сме за разделението на религията от управлението на държавата.
    Чакам с нетърпение ErdoGONE да си обере шериатските партакеши. И да се омита на където му видят очите. Турция е секуларистка държава и такава ще си остане.
    So long RTE!

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен8/6/17 15:49

    Ще стане, ама на кукуво лято.
    Защо не някаква държавна институция, а "балгьоч" ще урежда поданствато и доколко ще е легално?!?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.