Преди 13 години футболът в Родопите изживя своя апогей. „Родопа” (Смолян) победи „Левски”-София с 2:1 в мач от „А” група. За столичани това бе крах, след който започна възход. За смолянчани-огромен успех, последван от падение. „Родопа” закова „Левски” с юноши на столичния гранд, преотстъпени за обигравка в провинцията. На следващата година „сините” си ги прибраха и започна походът в Европа-четвъртфинал за Лига Европа с уникалното постижение от 14 мача в европейски клубен турнир в един сезон, влизане в групите на Шампионската лига…
За „Родопа” остана само спомена от мачовете в „А” група и онзи успех над „Левски”. Тогава капитан на столичани бе Елин Топузаков. Един от най-сърцатите футболисти в историята на клуба. Същото това сърце сега ще бие на стадион „Дружба” в Кърджали и ще трябва да предаде всички емоции на футболистите на „Арда”. С не много опит като треньор, но с умения, придобити докато е бил рамо до рамо с носителя на Купата на европейските шампиони Люпко Петрович.
Кърджали има право да мечтае! И неговата мечта започва с новия проект „Арда”. Нужни са много пари, но и не толкова. Доказаха го редица отбори, които със скромни средства, с футболисти-отритнати от водещите отбори, успяха да се доберат до първия ешалон и да направят не лоши сезони. Защо да не го стори и „Арда”? Добрите новини вече бяха загатнати. Чакането на Кърджали си заслужава те да продължат. Можем да го сторим, така както го направиха „Монтана”, „Любимец”, „бистришки тигри” и още други „котараци” от селата. Сърцето на Топузаков може да затупти със сърдечния ритъм на Кърджали. Градът е зажаднял за футбол, далеч от селското ниво с крави по стадионите. Топузаков ще го изпита още в първите мачове, когато стадионът се напълни. Защото в Кърджали ще има повече публика дори от тази на „Литекс” в шампионските им години, а старият рефрен отново ще се завърне "И на Север, и на Юг, само "Арда" никой друг!". Това е най-добрата реклама на Кърджали. Така децата няма вече да смятат, че да се занимават с футбол в малкия провинциален град е загуба на време.
Кърджали има право да мечтае!
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/6/17 05:29

    samo ARDA.....

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен18/6/17 14:14

    bezplaten obqd nqma nesto ste vzemat

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен18/6/17 14:55

    Само АРДА :)

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен18/6/17 19:15

    Кога ще приключи ремонта на стадиона, нещо много се мотаят и строителите пари ли няма...?!???

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.