Проливните и продължителни дъждове прекъснаха пътя за три родопски села, съобщават колегите от 24smolian.com. Това са Градът, Ряка и Катраница, съобщи зам.-кметът на Смолян инж. Мариана Цекова. Обходният път до трите села е през село Тикале и връзката му с черен път през Градът, оттам за Ряка и Катраница.
Обилен дъжд, придружен с градушка се изсипа в района на Чепеларе и Пампорово. Ледените късове с големина на грахово зърно се изсипаха този следобед в околностите на курорта и родопския град, както и по пътя за с. Проглед. За броени минути на места натрупа сериозна ледена покривка.
Заради гръмотевичните бури в Родопите, както вече 24rodopi.com писа, такава имаше и в Кърджали, на много места в планината има проблеми с електричеството.
„Има периодични изключвания на електричеството на територията на областта поради влошеното време. Големите населени места вече са захранени, правим опити да възстановим електричеството и в другите населени места, които в момента са без захранване", коментира говорителят на EVN Крум Косев.
Според него, проблемът идва от изключването на защитите на електропроводите, като на този етап няма информация за по-сериозни проблеми с електропреносната мрежа.
Снимки: 24smolian.com
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.