Групите за целодневно обучение на 5 и 6 клас в СУ „Петко Рачов Славейков"  посетиха Националния ученически център за военно обучение и спасителни дейности  в с. Широко поле. Под ръководството на началника Минчо Гумаров учениците разгледаха всяка част на центъра. С подчертан интерес изслушаха беседата за историята му  и зададоха много въпроси, на които получиха изчерпателни отговори. След това   поднесоха цветя на Паметната плоча на загиналите във Втората световна война бойци от Източните Родопи и с едноминутно мълчание почетоха паметта им.
По-късно учениците сформираха отбори по шест състезатели и проведоха състезания под мотото „Движи се и спортувай за здраве" в три направления – турнир по дартс, теглене на въже и щафетни игри, които включваха ходене по въже, скачане с чувал, преодоляване на препятствия, хвърляне на граната в цел, скачане на въженце и упражнения за баланс и концентрация.
Денят завърши с награждаване на победителите. Те получиха грамоти и предметни награди, осигурени от директора на СУ „Петко Рачов Славейков" Милко Багдасаров.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.