Жена е нахапана жестоко по крака посред бял ден на едно от най-оживените кръстовища в кърджалийския квартал „Възрожденци” (на снимките). На помощ й се притичват минувачи и собственици на търговски обекти на булеварда. Нападението е извършено от улично куче, което „защитавало територията си за своите малки”, които родила в храстите, разделящи булевард "Христо Ботев" на две платна, твърдят запознати с характера на песа. Лежи без притеснение върху асфалта и дори гони преминаващите автомобили.
Всеки пази своето. Градовете се напълниха с улични животни, за които най-голяма отговорност носят самите граждани. Защото четириногите не са се появили с куфари през границата. Плодовете на обществото, възприело отдавна кучешкия манталитет и всички съпътстващи порядки. За единия кокал и единия глад иде реч. Градската джунгла, в която правилата са в името на оцеляването. Каквито стопаните, такива и „любимците” им, независимо дали са дотолкова долюбвани или не.
24rodopi.com
Четете по-късно по темата в 24rodopi.com
Стотици нови четириноги се появяват само за година по улиците

Челюсти, отрова, вой и танцуващите с кучета
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен10/6/17 10:35

    Абе, я се стегнете и направете нещо! Градът пак се е напълнил с помияри, дебнещи от всеки ъгъл! Пазило си територията...Това куче наистина лежи там като паша, необезпокоявано, но като него са се развъдили още мнооого по различни точки на града. В района на пасарелката и Възрожденци нощем се чува кучешки вой отвсякъде. Тази държава стана потенциално опасна за народа си-човек да го е страх да се разходи. Все пак, хора живеят в града-майки и деца се движат предимно пеш, а глутници маркират територии!? Що за град е това? В Кучешко царство ли се превръщаме? Нямам нищо против животинките, но трябва да се измисли нещо. Вземете пример от запада-съберете доброволци, намерете подходящо място, малко ли запуснати и изоставени постройки има, освежете ги, направете ги приюти, грижете се за тези твари, и те да са добре, но далеч, далеч от гражданите. Безопасността на хората трябва да ви е приоритет. 100 години минаха- с един елементарен проблем не успяхте да се справите, управляващи!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен10/6/17 15:42

    Да те ще правят приют друг път. Екипът на "Дай лапа" убиват кучетата ама са правят на кйорави. Скапания град иди*ти колкото искаш. Те ако направят приют за тях няма да им остане странични пари. Лесно е да убивате кучета, лесно е да ПРОСИТЕ за гласове АМА НЯМА КОЙ ДА ОПРАВИ ТАЗИ ДЪРЖАВА ТОЗИ ГРАД ;)
    Защо винаги тези кучета хапят вас а не мен?! че аз не съм ли човек какво? Просто вие сте пр*сти и ги дразните тея кучета после като ва хапят ревете.
    Нямам думи. кмете направи един приют за тези кучета да не реват повече.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен10/6/17 20:14

    Нали я няма там вече какво ревете сега???

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен11/6/17 12:41

    Кучката отдавна еприбрана. Сега какво искате? Да я умъртвят в "приюта" ли? И това ще стане, имайте малко търпение .

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен11/6/17 19:21

    Ами то в тая "държава", повече се реве за кучета, отколкото за хората. Кучешките защитници лаят повече от любимците си, не жалят ни деца ни стари хора. Да вземат да си ги приберат по къщите като са им толкова мили.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен11/6/17 22:34

    точно така, 19:21! Градовете са създадени за хората, а не за кучетата! На който са му много мили - да си ги прибира да ги гледа у дома си!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.