Зам.-председател на ГЕРБ поздрави структурите на партията в областта за постигнатия на парламентарните избори резултат от над 14 000 гласа, изтъкна приноса на Цвета Караянчева за изграждането на работещ и боеспособен екип

Във вътрешно-политически план ситуацията в България е спокойна, а като цяло – на Балканите и в Европа, на фона на кризата при повечето ни съседи като Босна, Македония, Албания, Косово, ние определено сме остров на стабилност. Това каза в Кърджали председателят на ПГ на ПП ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов, който е на посещение в региона. Преди това той изказа съболезнования на близките на загиналия пилот в Черно море.
„Важно е да заздравим двустранните отношения с Турция и в това отношение премиерът Борисов има ключова роля. Турция направи много за ограничаване на бежанския поток към Европа и ние сме готови да бъдем мост на диалога. Но нямаме нужда от посредничество на политически партии. Отношенията ни с Турция трябва да се градят на държавно ниво и с подкрепата на структурите на ЕС. В този смисъл, Борисов направи много силна визита в Европа. Германия и Франция го приеха изключително радушно и това е знак за значимостта на страната ни в Европа. Предстои и изслушването на Мария  Габриел, убеден съм, че ще мине добре. В нейно лице ще имаме силене еврокомисар, истински родолюбец, който ще защити интересите на България в ЕК“, каза Цветанов.
Правителството работи много активно в момента, Цвета като зам.-председател на Народното събрание фокусира вниманието към Кърджали, подчерта той. „Искаме да очертаем по-добра перспектива за региона. А това не става без инфраструктура. С обособяването на икономическа зона това ще се случи. Пловдив е пример в тази посока. И Кърджали ще стане привлекателно място за инвестиции с висок икономически ръст“, отбеляза Цветанов и продължи:
„В парламента - БСП са единствените в момента, които се опитват да генерират напрежение. Няма да допуснем да се говорят неистини. Популизмът, който се лее от тяхна страна,  е вреден. Злепоставят страната ни пред ЕС. Министър Валентин Радев отговори ясно на обвиненията за 160-те милиона - 33 млн лева вече са договорирани, за други 70 млн процедурите са пред финализиране, за останалите 57 млн се подготвят спецификациите.
Оградата по границата  е  добра основа за противодействие на бежанския поток.  Говоренето на БСП за кражби и далавери при строителството й е в ущърб на националната сигурност.
Имаме най-ниските нива на безработица, имаме икономически растеж. Това са важните теми за обществото. За това трябва да се говори и да имаме диалог“.
Цветанов поздрави структурите на партията в областта за постигнатия на парламентарните избори резултат от над 14 000 гласа, изтъкна приноса на Цвета Караянчева за изграждането на работещ и боеспособен екип и подчерта, че позицията й на заместник-председател на парламента е оценка за работата на цялата организация. Цветанов каза, че разчита изключително много на новия областен управител Никола Чанев и неговия екип, на младите хора в Кърджалийско и на представителите на различните етноси и религии, които стоят зад каузата на ГЕРБ и работят за развитието на Кърджали.
За думите на президента, който обвини ГЕРБ в реваншизъм, Цветанов отговори, че резултатите, постигнати от правителствата на Бойко Борисов в икономически и политически план, говорят недвусмислено, че институциите работят. Президентът да реагира на снимките на своя съветник Пламен Узунов с атрибути на Хитлер, призова Цветанов. А що се касае до назначението на Георги Костов за шеф на митниците, резултатите, постигнати от него в борбата с контрабандата, са показателни. Радев уволни много качествени и стойностни хора, които бяха оценени и в Европа. Президентът трябва да бъде обединител и Консултативния съвет за национална сигурност е добра трибуна за това.
За КТБ – съд и прокуратура трябва да открият и накажат виновниците. Разсекретяването на стенограмите  за КТБ целеше да създаде ореол около личността на президента.  Да раздели политиците на добри и лоши. От това няма да произтече нищо.
Цветанов отговори още на въпроси на медиите за подготовката на европредседателството ни, за шенгенската перспектива на България и т.н.
На снимката: Цветанов се срещна и с избиратели в село Бенковски
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен11/6/17 16:55

    В Кърджали не може да се случи нищо хубаво за хората!За съжаление!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен12/6/17 10:22

    Всичко това слушаме от години.В полза на народа не се случва нищо.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.