www.24rodopi.com

Тракийците в Кърджали излязоха от Националния съюз, искат „главата” на Премянов заради „червената” подкрепа на изборите

вторник, юни 137коментара

Тракийците в Кърджали решиха да излязат от състава на Съюза на тракийските дружества в България (СТДБ). Това решение бе взето на Общо събрание на Управителния съвет на ТД"Димитър Маджаров"-Кърджали в присъствието на председатели и представители от дружествата в региона, посочиха от дружеството.
„Тракийците в Кърджали неведнъж сме предупреждавали за това, а и считаме, че този очертаващ се разпад на организацията можеше да бъде предотвратен. Можеше, ако досегашното (след 1990 г.) ръководство на Съюза, водено от бивши, висши членове на БКП-БСП не се беше обградило с доминиращо мнозинство от партийни съмишленици и не беше поставило партийните си и лични интереси над тракийските. То не беше само издигане и подкрепяне кандидатите на тази партия в избори за президенти, народни представители, евродепутати, кметове и др., а една цялостна политика в тази насока в нарушение на устава и нормативните актове. Разпадът можеше да бъде спрян и да се намери изход и ако на последните избори, вместо за пореден път замесване на организацията в партийна дейност и наказване на действително виновните за това, ръководството не се беше впуснало в една яростна клеветническа кампания и разправа с несъгласните с тази политика, използвайки срещу тях всевъзможни квалификации и неправомерни действия като „изключване" на ръководители, назначаване на „представляващи" дружеството в Съюза, създаване на правила, с които недопустимо се намесва в дейността на дружествата и др. действия, които нямат никаква правна стойност и са неприложими спрямо тракийските дружества юридически лица", се посочва в официалната позиция на Тракийско дружество „Димитър Маджаров".
„Доколко тази управленска и партийна дейност се приемат от тракийци показват и резултатите от „участието" в последните избори на кандидатите „представляващи тракийските дружества". Подкрепяната от ръководството партийна коалиция „БСП за България"  за 1.5 млн. наследници на тракийските бежанци допусна едва четири места в листите си, от които само едно близо до избираемите. Други, с наполовина на тази численост имат в Народното събрание над 30-40 народни представители. За най – високопоставения кандидат в СТДБ, титулуван в медиите като „зам.-председател на тракийските дружества", преференциален вот дадоха едва 345 души тракийци в Бургас (районът с най-много тракийци). Резултат, показващ неприемливостта за тракийци на политиката, водена от това ръководството на СТДБ и неговия авторитет.
Настояваме  председателят Красимир Премянов и обкръжението му - пряко виновни за тези процеси незабавно да се оттеглят от ръководството на Съюза на тракийските дружества в България, за да се възстанови диалогът между тракийци и нормалната дейност в организацията", посочват от „Димитър Маджаров".
Организацията в Бургас също напусна Съюза на тракийските дружества.
Изпрати :

+ коментара + 7 коментара

zaferiyus
13/6/17 08:20

Няма такова същество тракийци.
Нещо мирише на Гръцки Помаци.

Анонимен
13/6/17 16:35

Zaferius e tapanar i uahabit.

Анонимен
13/6/17 17:40

До 8:20
Пий си медикаментите редовно бе, кривоглав фанатик!!!
Гръцките помаци произлизат от тракийците, които твоите духовни водачи не можаха да унищожат напълно!

Анонимен
13/6/17 17:46

zaferiyus 13/6/17 08:20 аз и много други като мен имат баби,дядовци,които са избягали от турския ятаган и изселили за часове от Беломорска Тракия.За това не осквернявай паметта на тези истински родолюбци и техните наследници.А тези,които не са се чуствали българи са останали в гръцко.
На колко години си.Колко пъти си стъпвал в така нареченото от кърджалийци тракийско и си запознат с тяхната дейност.Макар,че в днешно време е позагубило силата си,но то е благодарение на ниво софийски ръководители-БКП-БСП.Месните ръководители водят ожесточена борба с тях.
За това те моля не отъждествявай с други,освен като с такива истинските тракийци и наследници.Но тези дружества са за всички.

Анонимен
13/6/17 18:13

Щом има тракийци, оти да няма помаци и турци ! Гаджали и манафи щом има ще има и турлаци и казълбаши ! Всички сме равни=

Анонимен
13/6/17 18:52

В този сайт, редакторите, сте събрани само последователи на "стратегическата дълбочина"!
До безпристрастния редактор- написах че Зафера трябва да си приема редовно медикаментите!

Анонимен
13/6/17 20:27

Тракийци гласуват за когото си решат.Дружеството в Кърджали не върви благодарение на местното си ръководство и Яни-председателя.Хора,разберете тоя за нищи не става.

Публикуване на коментар

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи