Прокуратурата разпитва свидетели, имената на борчлиите – в 3 тефтера

Сочен за лихвар е успял да „закове” жители на две кирковски села в рамките на 2 години. В такъв период от време е действал 43-годишният Р.И., който беше задържан от полицията в Кирково през февруари т.г. В момента тече разследване срещу мъжа, като той е привлечен като обвиняем за незаконна банкова дейност. Разпитвани са свидетели, чиито имена фигурират в списъците с длъжници в тефтерите на родопчанина, заявиха за 24rodopi.com от Окръжна прокуратура-Кърджали.
Припомняме, че при извършено претърсване в дома на мъжа са били открити 5 дебитни карти на длъжници с индивидуалните ПИН-кодове, 3 тетрадки с имена, банкноти по 100 и 50 лв. и евро на обща стойност над 19 000 лв., които са иззети.
Криминалистите са работили повече от половин година за събиране на данни и факти за незаконната дейност на лихваря. Задлъжнелите са жители на две населени места в община Кирково и са били принудени да връщат сумите с огромни начисления за лихви, посочиха веднага след акцията от полицията. 
„Престоят счетоводни експертизи на тефтерите с длъжници за определяне на общия размер на раздадените заеми, както и лихвите”, посочиха от Окръжна прокуратура.
За подобен род деяние Законът предвижда наказание в размер на от 3 до 5 години „лишаване от свобода” и конфискация до ½ от имуществото.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.