57 гюленисти са били прекарани нелегално у нас от турско-българска банда каналджии, става ясно от 36-страничния обвинителен акт на прокуратурата срещу 14 лица, сред които и 4-ма от област Кърджали.
Припомняме, че турчин от Германия бил организатор на канала, а №2 в групата е кърджалийски автоджамбазин.
За 85 дни групата е прекарала нелегално от Турция в България 57 членове и роднини на терористичната организация на Фетхуллах Гюлен - ФЕТО, твърди прокуратурата.
Както първи 24rodopi.com писа, общо 14 души - турски и български граждани, сред които 6-ма от област Кърджали, бяха задържани при спецакция на 10 февруари т.г.. От полицията в Одрин дадоха официална информация едва на 20 февруари, защото в този период имало и други арести в различни градове на Турция.
Припомняме, че 2-ма от арестуваните кърджалийци бяха освободени на 20 февруари. Заловените са помагали на издирвани от Анкара лица, свързани със сочената от официалните турски власти за терористична организация FETO. Те напускали Турция с автомобили на турски дипломатически мисии в Саудитска Арабия, Катар и др. и през България стигали в Западна Европа. Колите били временно спирани от движение по предлог, че ще бъдат продавани извън страната.
По тази схема, на 10 февруари е направен опит за бягство на един от уволнените при чистките в Турция служител на Министерството на външните работи. За въпросния мъж имало издадена заповед за арест. При разпитите по-късно нашенците твърдели, че им било казано, че през границата в България ще бъде прекаран учител. 
Трафикантите са получавали 10 хиляди евро за прекаран гюленист.

Схемата
Одринската прокуратура разкрива как е работела групата:
Трафикантите качват в автомобили в Истанбул и докарват в Одрин членовете на ФЕТО, които имат забрана да напуснат страната. Тук на паспортите им слагат фалшиви печати "Изход" от страната. По-късно идват на контролно-пропускателния пункт "Капъкуле". Каналджиите подават паспортите си на турските митничари и взимат легални печати "Изход" от страната. По това време членовете на ФЕТО изчакват близо до административната сграда на турската митница, защото те вече имат фалшиви печати. По-късно трафикантите и ФЕТО-джиите се насочват към България.
Прокуратурата отбелязва, че в повечето случаи са използвани автомобили на различни консулски служби в страната, които по-рано са били отписани от дипломатическия списък на возилата.
От обвинението на турската прокуратура става ясно, че между избягалите от страната членове на ФЕТО има прокурори и съдии, както и топ полицаи.

Прокуратурата иска до 19 години затвор
Прокуратурата в Одрин иска от 5 до 19 години за групата трафиканти, сред които и български граждани. Ако искът на прокуратурата се приеме в съда, 14-те обвиняеми (5 от тях са в затвора в Одрин, 5-ма са с по-лека мярка за неотклонение, а 4-ма се издирват) ще получат наказания от 5 до 19 години затвор. Издадена е заповед за издирване и залавяне с червена бюлетина на Интерпол на Вели Йълмаз, Мехмет Али Демирел, Рамис Джемал и Румяна Радославова Мирчева.
Някои от нашенците имат и български, и турски паспорти.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

17 comments so far,Add yours

  1. Анонимен5/7/17 14:29

    изгоряхте селяни

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен5/7/17 14:55

    Румяна Радостинова Мирчева е невинна, Европейският съюз ще се задейства ако диктаторът не престане да тормози чужди граждани. Ако не се съобрази скоро кюрдите като обърнат фронта от Рака с американските оръжия ще му сменят боята на новото дворче 1001 златни гърнета и ще трябва да търси политическо убежище в родната Грузия. Но грузинците са наши хора ренегати не приемат. Гърците гюленисти не връщат, Египтяните се навиват Саудитците да му покажат финансовата си тояга, ще има да се мята като заяк докато намери некой милостива душа да го превози с лодка ветроходка до Катар. И останалите са борци против диктатурата, но уви Бойко ще си трае. Обаче ако тормозят Румяна повече никой с нетурско име не бива да стъпва в сатрапията на мустакатия примитив. Бойкот на турските стоки докато не освободят невинните.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен5/7/17 15:35

    Avtokashta Tuni li we ?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен5/7/17 15:50

    Ah Tuni,Tuni nerden boka bulastin paran mi yoktu acaba

    ОтговорИзтриване
  5. Реджеп от Лисиците5/7/17 17:31

    Анонимен 5/7/17 14:55
    Румяна Радостинова Мирчева е невинна,





    Руме, ще разтоварваш като самосвал в тези зандани

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен5/7/17 17:54

    До 14.55
    Смърт и бесилото на твоите от групата бандити превозващи терористи които помогнаха на терористите да се скрият от закона и които стреляха по невинния народ.не 19 години а доживотна присъда иили смъртна присъда трябва да им си издаде а твоята Румяна даже и в леглото е невинна

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен5/7/17 19:01

    На Анадолското бясно куче скоро ще му бъде видяна сметката! Той е нужен на руснаците още малко-докато откъсне Турция от НАТО и вкара държавата в Евразия. След това руските специални служби "ще му видят сметката" както те си знаят... Едва тогава у комшиите ще се проведат свободни и демократични избори,а Турция ще се върне на пътя,който беше предначертал Мустафа Кемал Паша-Ататюрк!Това предстои у съседите...

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен5/7/17 19:07

    "Да би мирно седяло - не би чудо видяло!" - народна поговорка.
    Нито една служба за национална сигурност, на която и да е страна, не би търпяла, някакви си `чакали`, да си правят каквото си искат, под носа и!
    Дупе да им е яко, на тия `чакалчета`!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен5/7/17 19:50

    Orijiyata na kyurdite vece vlezna v tyahnoto dupe ERDOGAN e edinstveniyat lider koyto pazi mir v balkanite

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен5/7/17 22:11

    Vsicko e lıja,skoro vsicko ste izleze na yave

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен5/7/17 22:55

    Туни, Туни, народът казва: "Лакомо дупе кръв сере"! Не се наяде ти! От село си излязъл ама сеото не е излезнало от теб! Има още един от Кърджали, който не се наяде в тоя живот. Той е един висок адвокат с кантора в центъра на Кърджали, който в най-скоро време ще си намери майстора. Толкова хора му се точат!...

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен6/7/17 04:36

    beyhude gelen kazanç bir gün seni yakar al sana örnek kaldı ki bu günün işi deilki yılardır pis işleri çevirerek milleti soyarak geçindiler başta bexi firması resmiyette tercuman ama yapmadığı kanunsuz iş yok başta sahte pasaport ve insan kaçakçılığı şimdide aklama zamanı gelmiş hain ajan

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен6/7/17 08:49

    коментари от политици адвокати чета тука браво, оставете тоя оня хайде направете нещо за бг престанете да коментирате турция европа нато русия румяна ще си влезне в затвора както е редно защото си имат закони да не си мислите че там е бг да крадеш и да обикаляш свободно ох миличките ми още спят в този булгаристан и аз се чудя защо сме на този хал жални сме всички много жални арестуван в италия си остава в италия за присъдата и така е в цял свят не се притеснявайте от турция и русия лошо няма да видите но се пазете от европа и нато с тях така ще затънем както затънаха много държавици

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен6/7/17 20:21

    Draga redaksiya...liçno byah v sıdebnoto delo....şestima ot grupata byaha pusnati oşte prez may...a za drugite prodıljava...no v skoro vreme i tyah şte gi pusnat..mnogo zlobni komentari....Tezi hora imat semeystvo,detsa....sıdıt oşte ne gi e osıdil....vie gi obvinavate...be da znaete istinata...molyavi za malko uvajenie...

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен6/7/17 20:27

    Yargısız infaz uapmayın...bu çocuklar sevilen ve sayılan kişiler....çıktıklarında yüzlerine bakmak için yüzünüz olsun....gülme komşuna gelir başına....

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен6/7/17 22:20

    Бой за предателите гюленисти..

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен8/7/17 10:31

    yargisiz infaz mi gelsin ben gibi alin teriyle para cikarsin dalaveralan para cikarmasin ya turkiyede olen askerlerin yavrulari analari babalari insan deil mi onlar alamiyormu ben olayim 19 sene deil olum cezasina carptirirdim

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.