Най-възрастното семейство в България и Турция е от Момчилградско

Роденият преди 105 години в момчилградското село Юнаците Сюлейман Мутлу е най-възрастният нашенец, а заедно със съпругата му - 99-годишната  Нехиме, претендират за първото място в класацията „Най-дълъг брачен стаж“ и в България, и в Турция.
105-годишният Сюлейман и 6-години по-младата от него Нехиме, са женени от 82 години.
„Дядо Сюлейман е роден в Юнаците, но заради проблеми с пътя, през 1980 година се преместил в Соколино. Изселва се в Турция през 1989 година със съпругата си“, каза пред наш репортер Юмер Юсеин, председател на Общинския съвет в Момчилград, близък родственик на столетника.
В момента Сюлейман и Нехиме живеят в град Мендерес в Турция, недалеч от Измир.
„За 100-годишнаната на дядо Сюлейман се бяхме събрали цялата рода в Мендерес. Миналата година пък той и съпругата му станаха медийни
герои. Във водещи телевизии имаше репортажи за тях“, допълни Юмер Юсеин.
Сюлейман и Нехиме са отгледали 4 деца – две момчета и две момичета. Една от дъщерите е починала. Големият син е на 77 години, а другата дъщеря – на 73 години. Имат 25 внуци и един правнук.
„От мен по-възрастен няма нито в Турция, нито в България“, твърди дядо Сюлейман и разказва как когато бил на 23 години проводил родителите си да искат за жена красивата Нехиме. Тя сега има проблеми със слуха и затова двамата съпрузи почти не си говорят.
„Гледаме се и понякога се държим да ръцете. Благодарен съм, че толкова години сме заедно. От мен да знаете - няма по-голямо лекарство от любовта“, казва силният в най-възрастното семейство в Турция и България.
*мутлу – в превод от турски – щастливи
На снимките:
Щастливите Сюлейман и Нехиме;
„За 100-годишнаната на дядо Сюлейман се бяхме събрали цялата рода в Мендерес“
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/7/17 11:35

    Бъдете живи и здрави пожелавам ви го от сърце.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.