Много добре информират, много добре нищо не правят!
Това може да се каже за напъните на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) във връзка с тежката верижна катастрофа вчера сутринта на магистрала „Тракия“. 40 моторни превозни средства се удариха в района на Ихтиман, 31 човека пострадаха, десетки хиляди изживяха мъката на заобиколните маршрути.
„Основната причина е намалената видимост вследствие на гъста мъгла в региона. Проверява се версията за задименост от наблизо горялото сметище. Най-вероятната причина е несъобразената скорост в намалената видимост", обяви главният секретар на МВР комисар Младен Маринов и се презастрахова, подчертавайки, че причините все още се изясняват.
„Попаднахме в адска тъмница, примесена с пушек. Беше задушливо. Видимостта беше 0 метра“, това пък казват катастрофиралите.
Кметът на Ихтиман обаче е категоричен: Мъглата е виновна!
Сиреч, каращите с несъобразена скорост са попаднали в един облак, образуван от мъглата и пушеците от сметището и… голямата беля станала.
За отбелязване е, че още на 29 юни от АПИ предупредили, че в този участък на магистралата водачите на МПС трябва да се движат с повишено внимание заради горящото сметище на Ихтиман. И са отчели добре свършена работа. Да, но кой чете сайта на АПИ!? Почти никой извън системата на АПИ.
В Агенцията са счели, че инфото е достатъчно и не са предприели превантивни мерки на място. Няма предупредителни и указателни табели на място, нещо което се прави по другите места в Европа. Колко пъти държавните радио и телевизия са съобщавали за тревожната ситуация, преди бялата да стане. Всъщност, кога обществените медии ще престанат да се състезават с комерсиалните телевизии и радиа и ще се научат да бъдат в полза на данъкоплатците с полезна информация!?

Много добре знаят как да наказват на магистралата, много добре нищо не правят за превенцията!
Това пък може да се каже за магистралната полиция. Катаджиите знаят идеалните места в района на Ихтиман, където се скрият и с радар да фиксират нарушител на пътя, но пък не правят нищо да предотвратят инциденти. Наказват водачите, не им помагат!
Незнайно колко патрулки са минали от 29 юни до утрото на 5 юли край пушеците, но дежурните със сигурност са мислели повече за капаните, които да заложат на водачите.

Много добре… няма да има наказани!
В България институциите може и да не работят, но много добре говорят. От което следва да заключим, че отново няма да има вина и виновни.
Ще си останем с разтегливото понятие „несъобразена скорост“, а облака, който „глътна“ колите, ще прехвърлим на природата.


24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен6/7/17 10:25

    Властта пак се оказа невинна за вопиющата си некадърност и безхаберие. ГРОБ си показа истинската некадърна същност.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен6/7/17 10:42

    Лилиту защо магистралите не са доблирани второстепенни пътища както е на всякъде при такава ситуация цял ден затворена да обикалят хората гори и планини заради липсата на мозък в някой?

    ОтговорИзтриване
  3. Emi tolkova ciganska durjava na dima shte vikat mugla,shte palqt smetishte vmesto da zatvarqt I sled godini da izkarvat gas,nashite bulgarocigani oshte malko shte izkarvat vinoven shofiorite

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен6/7/17 13:39

    Аз минах в 4.00 от въпросния участък нямаше мъгла а беше дим не можеше да се диша минахме с 30 40 км/ч имали сме късмет че зад нас нямаше кола

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен7/7/17 11:46

    ГРОБ наричат дима мъгла! Ей богу, каква малоумна безхаберна престъпност вилнее в това правителство.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен7/7/17 11:48

    Идиотите отговорни за това безхаберие обвиниха водачите как карали със 180!!!
    А бе идиоти, ако бе така нямаше да има оцелели бе!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.