Кравите, които обикалят свободно по улици и булеварди в Кърджали, ще бъдат прибирани в общински стационар, който вече е готов. Новината за действащото учреждение съобщиха от общинското дружество „Озеленяване, чистота и благоустройство“.
„До момента няма глобени собственици на животни, които оставят животните си да се движат из града, издадени са само предупредителни протоколи“, коментира управителят на дружеството Раид Идриз. Вече ще има санкции за животновъдите.
Заради свободно пашуващите в междублоковите пространства във „Възрожденци“ и „Веселчане“ крави, телета, бик и коне, Община Кърджали сформира специална комисия, която набеляза мерки, като първата беше изграждането на стационар за прибиране на животните.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/7/17 15:27

    Да се надяваме,че най-после ще се отървем от говедата между блоковете

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен20/7/17 16:12

    elate vijte vav vesel4ane kak se raskarvat mejdu blokovete bez pastir raznasqt karleji i balhi i nikoi ne vzima nikakvi merki do koga 6te e taka nali sme evropeici ve4e kmete ako ne vzemete merki da gi zimame nie grajdanite

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен20/7/17 16:12

    Прибирайте и кучетата от цялата област.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен20/7/17 16:15

    Общинари пак сте в погрешна посока за решаване на проблема.Като гледам кравите или говедата не са една или две Изглежда са на животновъд ,който получава субсидии.Решението е промяна в нормативната уредба за субсидиране на животвовъдите по съответните схеми -директни плащания .Животновъд чийто животни се движат безстопанствено по мери ,пасища ливади и по селскостопански култури да няма право на субсидия за съответната стопанска година .Не само в Кърджали в цялата област крави говеда ,овци биволи и др.селскостопански животни нанясят безогледни непоносими щети на сабственици на мери пасища ,ливади и засяти селскостопански култури .Който има животни ,който е животновъд и който получава държавни пари да си стопанисва и да се грижи като добър стопанин за стопанството си, МЗХГда бъде атакувано от потърпевшите или от териториалните им звена и дирекции за такава нормативна промяна.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен20/7/17 16:29

    Ako tova go napraviat,bravo

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен20/7/17 16:42

    Браво, крайно време беше.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен20/7/17 18:00

    Вчера на 19:07:2017 в КВ.ВЕСЕЛЧАНИЕ имаше 6 парчета...РОДОПИ ПУБЛИКУВАЙТЕ НЯКАКЪВ ТЕЛЕФОН ДА СИГНАЛИЗИРАМЕ.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен20/7/17 21:25

    Какво правят конете на входа на града до бензиностанция ромпетрол в тревните площи между цветята.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен20/7/17 22:43

    наематекамион и в най близката кланница. толкова социални учреждения на общинска издръжка има. :) добре ще им дойде прясно телешко , а не замразено от незнам кога от дълбок резерв

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен20/7/17 22:57

    Да ама не! Няма да се получи. В селата знаете ли какво става с опозване на собственноста от животни.Цари пьлен хаос.Така избраните от народа кметове абсюлютно не се интересуват и нямат никакво желание да решат проблема .Причината е модерна,да не се обиди гласоподавателя който в случая е Нарушител.Пострадалия веч1е се отказа от всичко.Вдигнаха рьце хората.Вече постепенно се намалява хората живеещи в село да произведат нещо от градините си.Причината , Тайфи от свободни крави тотално унищожават всичко.И така имаше една приказка като не можеш да решиш един проблем сьстави комисия ..

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен21/7/17 10:27

    В селата ще останат престъпници ,бандити животновъди ,които ще пускат на воля и свободно да пасат животните по чужди земи .Така е щом престъпниците и мутрите и бандитите са на власт,след престъпната10-то ноеврийска демокрация

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен21/7/17 20:36

    Защо трябва да се прибират само скитащите домашни животни! А говедата от ГЕРБ, които свободно ходят по кърджалийските улици и учреждения нима ще ги оставите!...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.