Очен специалист от Истанбул пък стана победител в турнира по шах
 
В рамките на традиционния събор в ардинското село Млечино се проведе кулинарен конкурс на традиционни местни ястия. В състезанието се включиха пет дами. Организатор на проявата бе местното читалище „Любен Каравелов".
Жури, с председател директорът на дирекция „Социално подпомагане" в Ардино Зюлфие Ибрямова, определи трите най-добре изглеждащи и най-вкусни ястия. Всички оценяващи останаха приятно изненадани от кулинарните умения на местните дами.
Първа награда получи къпаната баница на Фахрие Садула. Второ място спечели Мюмине Ахмед с баклава. Третото място бе за Сабиха Муса, която бе направила домашна пица.
От вкусните ястия опитаха областният председател на ДПС инж. Изет Шабан, както и общинският лидер на ДПС в Кирково д-р Ерджан Фърънджъ, който бе специален гост на празника.
Призьорите бяха наградени с парични награди от кмета на Млечино Гюлистан Садула, осигурени от управителя на ардинската фирма „Латинка лес" Шахин Байрамов.
52-годишният очен специалист от Млечино Еркин Осман стана победител в шахматния турнир за аматьори на традиционния селищен празник в ардинското село. В надпреварата се включиха 10 майстори на черно-бялата дъска. Ограничение за възрастта нямаше. Играеше се всеки срещу всеки. На второ място в състезанието се класира Мюмюн Ерхан, а трети остана Гюрсел Емин, и двамата от Млечино.
Класиралите се на първите три места бяха наградени с парични награди от кмета на Млечино Гюлистан Садула, осигурени от бизнесмена Акиф Касим.
Еркин Осман е родом от Млечино, но от дълги години живее и работи като очен специалист в Истанбул. „Стана хубав турнир. Играя шах от малък. Първият ми учител бе покойният ми баща Бехчет Осман, дългогодишен учител по математика", заяви Осман.
Гюнер ШЮКРИ
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.