Наказание след повече от 3 години след като работник бе затрупан в изкоп във „Възрожденци"

Има осъден за Водния цикъл на Кърджали. Технически ръководител на една от фирмите-подизпълнители получи условно наказание от година „лишаване от свобода", повече от 41 месеца след инцидент във „Възрожденци", при който работник бе затрупан от земни маси в близо 4-метров изкоп. Д.П. бе признат за виновен за неспазване на изискванията за безопасен труд при поставяне на канализация.
Припомняме, че инцидентът стана на 16 февруари 2014 година в локалното платно на булевард „Христо Ботев" в най-големия кърджалийски квартал. 59-годишният Георги Георгиев, служител във фирма „ЛЮВик", бе затрупан в изкоп по трасето на строящия се водопровод на Водния цикъл на Кърджали, а акцията по спасяването му продължи два часа и половина. В нея се включиха пожарникари, полицаи, а медици следиха състоянието на затрупания през цялото време. Спасителната акция бе ръководена лично от шефа на пожарната и директора на ОД на МВР в Кърджали. Работникът бе спасен, но часове по-късно изпадна в кома в болницата в областния град след възникнали проблеми с белите дробове и бъбреците. Повече от година Георгиев е бил лекуван в различни лечебни заведения, но на 8 юли 2015 г. мъжът умира.
Фирмата бе глобена с 10 000 лева от Инспекцията по труда в Кърджали. Повече от три години след инцидента, Окръжният съд в Кърджали осъди техническият ръководител на фирмата. Присъдата му е с 3-годишен изпитателен срок. Тя може да бъде обжалвана пред по-горна инстанция.
На снимките: Акцията по спасяването на работника

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/7/17 14:08

    Арда Кърджали победи Пирин Гоце Делчев с 3:2 в контролна футболна среща, играна днес в Разлог.

    Възпитаниците на Елин Топузаков стигнаха до успеха с гол на Димитър Алексиев две минути преди края.

    Алексиев откри резултата от дузпа в средата на първото полувреме, но Пирин стигна до обрат с две попадения на Виктор Шишков - в 66-ата минута от дузпа и в 78-ата минута.

    Ерай Салис пък направи 2:2 за Арда в 81-ата минута.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.