5 август е големият ден за най-верните привърженици на футболен клуб „Арда“. „От днес започва да се пише новата история на футбола в Кърджали“, отбелязват феновете.
Днес ще бъде представен новосформираният отбор, чиято цел е първото място в Югоизточната Трета лига, което пък ще изпрати „Арда“ във Втора професионална футболна лига. Нашите играят от 18.30 часа пред родна публика контрола срещу „Димитровград“, а на 13 август гостуват на „Свиленград“ в първия кръг от първенството в Югоизточната Трета лига.
Разговаряме с кмета на Кърджали инж. Хасан Азис - ключова фигура в „кухнята на новото начало за футбола в града край Арда“.

Г-н Азис, какво да очакват футболните фенове на стадион „Дружба“ днес?
-Който е гледал футболна среща на „Арда“ през август 2016 година и сега, във втората половина на юли и началото на август 2017 година, е имал възможност да гледа поне един от 5-те контролни мача, или ако дойде днес в 18.30 часа на стадион „Дружба“ за представянето на новия отбор и приятелския мач с „Димитровград“, би възкликнал: Това е футболно чудо! За една година такава промяна!?
Не, не е чудо. Просто следваме логиката във футбола. Имаме цел, осигурено е необходимото финансиране, ангажирани са едни от най-добрите футболни специалисти в България, привлечени са много добри футболисти от други отбори, местните момчета са заредени със спортен хъс. Вярвам, че на същото ниво ще бъдат и феновете ни, за да може футболните специалисти в България да кажат, че „Арда“ е с най-голям напредък в България, но и отборът има агитка, с която всеки тим би се гордял.

На бизнесмена Стефан Пешев ли трябва да благодарим за този, може би, най-сериозен опит в историята на ФК „Арда“ за влизане в елита?
-Несъмнено трябва да благодарим на г-н Стефан Пешев, който е много сериозен бизнесмен, и който подходи с присъщия за неговите бизнес начинания професионаализъм и към този мега спортен проект. Несъмнено трябва да отбележим и усилията и енергията, които влага в реализирането на целите на отбора и президентът му - младият бизнесмен инж. Петър Пешев. Колко негови колеги живеят 24 часа в денонощието с проблемите на клуба и ги решават по възможно най-добрия начин!? Колко футболни шефове напускат големия град, в който са родени и израснали и отиват в дълбоката провинция, за да бъдат всеки един миг при играчите си!?
В голямото семейство на „Арда“ са Елин Топузаков и Емил Кременлиев, безспорни футболни експерти. Имена, които са оставили светли дири в българския футбол. Неслучайно фенове ме питат с усмивка „Кмете, Топузаков е треньор, Кременлиев – технически директор, има играчи, които са играли в „Левски“ – на „Герена“ ли се намираме или на „Дружба“. На „Дружба“ сме и като добавим към това голямо семейство и агитката, убеден съм, че за „Арда“ в близко време ще се говори толкова много, колкото за „Левски“.  Разбира се, за футбола в Кърджали, коментарите ще бъдат по-позитивни.

Първо място в Югоизточната Трета лига, силно участие във Втора професионална лига догодина и дори класиране в Първа професионална лига. Това ли са целите? И достижими ли са за „Арда“? На земята ли сте?
-Стъпили сме здраво на земята. Не летим. Играчите се събраха за първи път на 3 юли. Проведоха отлична подготовка в Банско, при условия, които си позволяват само елитни наши и чужди отбори. Резултатите от 5-те контроли срещу силни съперници са впечатляващи.  Кърджали в момента разполага с играчи, а и сме стъпили на здрава основа в градежа на отбор, които ни дават основание да кажем, че първото място в Трета лига е най-малкото, което сме си поставили за цел. Догодина ще сме във Втора професионална лига. Към всяка цел – стъпка по стъпка, с много труд и търпение. Всеки в голямото футболно семейство трябва да си върши работата перфектно. Както казва един от нападателите ниПодкрепяйте ни, а ние ще мачкаме!“.
Аз съм оптимист. Най-големите успехи на „Арда“ са четвъртфинал за Купата на България през 1960 г., класиране на 2-ро място в Южната "Б" група през 1956 г. и 3-то място в "Б" група през 1988 г. Тези постижения ще бъдат подобрени.
Заповядайте на стадиона!

Ще продължи ли модернизирането на стадион „Дружба“?
-Преди години тук направихме първа копка от чакания от 40 години ремонт на стадиона. Сега можем да определим този момент като исторически. „Арда" има шанс да се превърне във фактор във футбола ни, а Кърджали да изживее един истински спортен бум. Целта ни е до края на годината ремонтът да приключи, осветлението да бъде поставено и стадионът да покрие всички европейски изисквания.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.