Учени и практици от минния бранш в България бяха удостоени с членство в Балканската минна академия. Това стана по време на Седмия минен конгрес, който се проведе в Прийедор, Босна и Херцеговина. Той се организира от Балканската минна академия – организация, която обединява университети и научно-приложни организации по минно дело от десет страни. Зам.-председател на Балканската академия на минните науки е проф. д-р Цоло Вутов, управител на Геотехмин ООД и председател на НТС по МДГМ. 
По време на официалната част, в присъствието на кмета на град Прийедор, министърът по енергетика и министърът по научно развитие в Република Сръбска, председателят на Балканската минна академия проф.д-р Слободан Вуич обяви решение на координационния съвет на академията да приеме нови редовни членове в организацията. Това са д-р инж. Илия Гърков, изпълнителен директор на „Дънди Прешъс Металс Челопеч" ЕАД и „Дънди Прешъс Металс Крумовград" ЕАД, проф. д-р Венци Иванов, МГУ, и проф.д-р Любен Тотев, ректор на Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски". За редовни членове координационният съвет приема специалисти с гражданство в балканска страна, член на Обединените нации, със степен „доктор" и забележителни заслуги за развитието на минната наука и инженерството.
Инж. Драгомир Драганов, изпълнителен директор на „Елаците Мед" АД, получи статут на асоцииран член на академията като инженер по минно дело с ценен принос към развитието на минното дело.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.