Министърът на туризма, кърджалийката Николина Ангелкова също може да се похвали със солиден "дриймтийм" - израз, с който депутатът от ГЕРБ Делян Добрев опита да оправдае назначенията на свои роднини, съученици и познати на ключови постове в община Хасково. Оказва се, че Ангелкова също е изградила солиден "отбор". Според разкрития на "Биволъ" , базирани на данни от регистъра на Агенцията за обществени поръчки, фирми и консорциуми с участието на Панайот Панайотов, баща на министъра, са спечелили обществени поръчки за близо 13 милиона лева, съобщава „Актуално“.
Последният строителен обект, който Панайотов е получава е за 360 000 лева в община Минерални бани, договорът е подписан на 31 август 2016 година.
Панайот Николов Панайотов е съсобственик на „Графит Комерс“ ООД, регистрирана в Кърджали. Обществените поръчки, спечелени от тази фирма (вкл. и в консорциумите „Женда“ ДЗЗД и „Баните“ ДЗЗД, в които фирмата има малък дял) са основно за строителство и ремонти на пътища и мостове. Общата сума е 11 855 469 лв. Това показва справка в данните от регистъра на Агенцията за обществени поръчки, пише още изданието.
Според изнесените данни отделно от това обединението „БГ ГРУП“ 2010 ДЗЗД с 50% участие на „Графит Комерс“ е спечелило поръчки за 960 111 лв. от община Кирково. Ангелкова е една от трите дъщери на Панайот Панайотов, но е единствената, която е избрала да носи бащиното име на баща си, а не фамилното. Преди да стане министър на туризма през 2014 г., Николина Николова – Ангелкова последователно работи в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, член е на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура”, а до 2013 г. е заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството. През 2010 г. тя ръководи звено „Контрол, комуникация и координация“ в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.
Приближен на Ангелкова е и Красимир Шалев – неин съдружник във фирмата за луксозни имоти „Ирис Естейтс“. Красимир Шалев е собственик на строителната фирма „Бигла 3", в чийто актив има обществени поръчки за 15 774 590 лв. Поръчките за саниране по програмата за енергийна ефективност са за близо два милиона и половина лв. Фирмата се появява като изпълнител на скандалния ремонт и преустройство на Национален музей за българското изобразително изкуство. Договорът за този ремонт на стойност 3,6 милиона лв. е сключен на 23.02.2010 г. година между Министерство на регионалното развитие и благоустройство и Министерство на културата на Вежди Рашидов. Контролът на ремонта на музея обаче явно не е бил на висота, тъй като впоследствие одитори на Министерството на културата разкриват фактурирани, но неизпълнени ремонтни дейности за стотици хиляди лева. „Бигла 3“ е също така фирмата, предоставила евтин апартамент на брата на еврокомисарката Мария Габриел. Докато тя ползва години наред евтино общинско жилище за 400 лв. на месец в столичния квартал "Лозенец", нейният брат Борис Неделчев (сега на 36 г.) успява да се сдобие с голям апартамент в София, отбелязват разследващите от „Бивол“.
Според кърджалийски строителни предприемачи, не бивало да се търси връзка между успешната дейност на Панайот Панайотов и кариерата на Николина Ангелкова. „Панайот Панайотов отчита големи обороти много преди дъщеря му да влезе във властта. Няма логика да спре да работи, защото дъщеря му е във властта“, коментира пред 24rodopi.com собственик на строителна фирма, който е работел с Панайот Панайотов.

24rodopi.com
loading...
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

25 comments so far,Add yours

 1. Анонимен12/1/18 08:04

  Държавата е в ръцете на престъпници!

  ОтговорИзтриване
 2. Анонимен12/1/18 08:05

  Държавата е в ръцете на престъпници!

  ОтговорИзтриване
 3. Анонимен12/1/18 08:53

  Корупцията ни е на ниво!
  Незабавна проверка!
  Нека да се види какво са констатирали в КСС то и какво са извършили действително?!

  ОтговорИзтриване
 4. Анонимен12/1/18 08:57

  "Отчитал оборот преди да влезе дъщеря му във властта"
  Дрън...дрън....Глупости до край.....
  Незабавна проверка от контролиращите органи моля.

  ОтговорИзтриване
 5. Анонимен12/1/18 08:59

  ALOOO..... KIDE STE OT PROKURATURATA?
  NEZABAVNA PROVERKA ZA IZVIRSHENITE PORICKI , NAPRAVENI OT VIPROSNITE FIRMI

  ОтговорИзтриване
 6. Анонимен12/1/18 09:08

  Има толкова много съвестни и точни фирми, които разполагат с необходимото оборудване и техника и изпълняват изискванията до точност.Обаче нали корупцията ни е на ниво, дават се поръчките на фирми,които дават под масата суми, пък си ги избиват от извършените дейности.А работата, която вършат са под всяка критика,НИКАКВО КАЧЕСТВО.

  ОтговорИзтриване
 7. Анонимен12/1/18 09:13

  BRAVO NA VAS OT 24 RODOPI.TEZI KORUMPIRANITE FIRMI TRYABVA NEZABAVNO DA SA IZOLIRANI OT DIRJAVATA.

  ОтговорИзтриване
 8. Анонимен12/1/18 09:29

  Ей много е бедна тая бе
  Недей забравя и за Крумовградчани
  Сакалията ти се сърди че не даваш и на неговите фирми

  ОтговорИзтриване
 9. Анонимен12/1/18 10:14

  До 9.13, бравото е за сайта bivol.bg и разследващите журналисти там, тези от 24 родопи са мноого далече от това браво, поне докато са политическо протеже на ДПС и докато се научат да правят журналистика, а не да се подмазват за дарения. И тази новина е пусната само защото е изгодна на партията.
  Е разбира се този коментар няма да бъде одобрен, но е хубаво да си припомнят истината от време на време.

  ОтговорИзтриване
 10. Анонимен12/1/18 10:24

  kradlivi gerberasti

  ОтговорИзтриване
 11. Анонимен12/1/18 10:49

  Не само това,в Кърджали където и да пипнеш ще ти замирише на корупция.Тава се дължи на безпринципни партийни назначения,без конкурс без необходимата подготовка.Да се проверят назначенията в държавните администрации - колко са назначените с нормално проведен конкурс.

  ОтговорИзтриване
 12. Анонимен12/1/18 11:02

  Думата САМО е много точно използвана в заглавито на коментара ви на материала ви от сайта БИВОЛ. Къде сме ний къде е Хасково със 100 млн при Делян Добрев.

  Искам ако можете да разсеяте едно твърдение ,че другата дъщеря е зам.кмет във Варна и името се спряга за близка на ТИМ.Ако е вярно е логично и защо концесиите на плажовете за по30 г в по-големия процент са при тях

  ОтговорИзтриване
 13. Анонимен12/1/18 11:04

  И да не забравяме че шеметната кариера на Госпожата освен на образованието си в чужбина дължи и на РЕМЗИ ОСМАН.

  ОтговорИзтриване
 14. Анонимен12/1/18 11:08

  Sram i pozor... prilagat modela DPS 1:1...

  ОтговорИзтриване
 15. Анонимен12/1/18 12:59

  Вижте само изпълнението на пътя Кърджали-спирка Джебел....кръпка в кръпката....уникално изпълнение, да си жив и здрав Панайоте!!!

  ОтговорИзтриване
 16. Анонимен12/1/18 13:18

  Баща и Панайот, тя по баща Николова с фамилия Ангелкова. Хептен се е маскирала, мимикрията пълна.

  ОтговорИзтриване
 17. Анонимен12/1/18 14:20

  Прав е колегата на Панайотов. Фирмата му работи много преди някой да е чувал за Ангелкова.

  ОтговорИзтриване
 18. Анонимен12/1/18 15:15

  Ха такаааааа ! Ами сега да видим какво ще й направят?Ами нищо,тя е изключително умна и винаги е със силните на деня ! Нека сега ГЕРБ докажат ,че борят корупцията!!!

  ОтговорИзтриване
 19. Анонимен12/1/18 16:57

  Чудя се на акъла на журналистите от 24родопи защо са се доверили на рекетьорите от Бивол и са публикували материала. Това в никакъв случай не е разследване, а поръчка на сляпа за оплюване на министър Ангелкова. Ако беше дори 10 процента разследване щеше да стане ясно, че откак е министър дъщеря му - Панайот не е взимал обекти.
  Стар буламач са пуснали Бивол.

  ОтговорИзтриване
 20. Анонимен12/1/18 17:22

  И после СЪЧАНЛИИТЕ НЕ БИЛИ КРАДЛИВИ...

  ОтговорИзтриване
 21. Анонимен12/1/18 19:42

  и това - нулева толерантност на корупцията?

  ОтговорИзтриване
 22. Анонимен12/1/18 20:29

  Какъвто Царя, слънце т.е. началника й ,такива и министрите му.Крадене на поразия докато са на власт.

  ОтговорИзтриване
 23. Анонимен13/1/18 10:03

  към горекоментиралите:Уважаеми сънародници и съграждани,както го приемете,с уважение и пълна съпричастнот изчетох коментарите.Дори малка част от изнесеното да е вярно е МНОГО !!!Наивници ли сме или какво?Кой ги избира и назначава?Какво очаваме,какво да правят,да работят за увеличение на пенсиите,заплати,освен на МВР,от които очакват защита.Хората,ако наистина са хора забравили защо са горе", работят много и неуморно за себе си.Какво друго?!

  ОтговорИзтриване
 24. Анонимен13/1/18 11:56

  Не само за баща и, пишете и за фирмите на приятели и свързани лица.

  ОтговорИзтриване
 25. Анонимен13/1/18 21:15

  България е пародия на държава и затова навсякъде ни гледат с насмешка ,а политиците ни са тотални безмозъчни циркаджии .

  ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Времето