www.24rodopi.com

Генчоглу потвърди новината на 24rodopi.com: Бях при Доган и Карадайъ, оптимист съм за обединението

събота, януари 1327коментара

Най-известният изселник е имал и 15-минутна среща с Лютви Местан, разговарял по телефона с Касим Дал
Почетният председател на най-голямата изселническа организация – Федерацията „Балгьоч“, и един от най-богатите хора в Бурса Турхан Генчоглу потвърди новината на 24rodopi.com, че е разговарял в петък с почетния председател на ДПС Ахмед Доган и председателя на партията Мустафа Карадайъ.
Той добави, че вчера е провел среща и с лидера на партия ДОСТ Лютви Местан, имал насрочена среща и с Касим Дал, но понеже му се наложило спешно да отлети за Турция заради здравословен проблем на племенника му, Генчоглу и създателятна Народна партия „Свобода и достойнство“ (НПСД) разговаряли по телефона.
Генгчоглу твърди, че е оптимист за обединението след проведените в София разговори, но не посочи дали визира коалиране на трите партии или българските турци да бъдат обединени под знамената само на една политическа формация.
„Генчоглу е бил повече от час при Доган. По-късно провел 15-минутна среща в офиса на Лютви Местан, където поканил и Касим Дал, но той отказал да дойде в офиса на ДОСТ. И към тримата лидери Генчоглу се обърнал с молба за компромиси в името на обединението“, това пък разкри пред 24rodopi.com източник, запознат в детайли с мисията на Генчоглу в България.
Припомняме, че и Доган, и Генчоглу направиха знакови изказвания в края на декември – Доган пред елита на ДПС, Генчоглу пред елита на изселниците в Турция и пред вицепремиера Хакан Чавушоглу. Припомняме, че от години властта в Анкара говори и отправя послания чрез лидерите на „Балгьоч“.
„Всички политически партии в България, чиито членове се явяват етнически турци да се обединят“, това призова на 24 декември почетният председател на Конфедерацията на балканските и румелийски турци Турхан Генчоглу по време на конгреса на най-влиятелната изселническа организация „Балгьоч“. Генчоглу е бивш лидер на „Балгьоч“, а гост на форума в Бурса, както вече 24rodopi.com писа, беше вицепремиерът Хакан Чавушоглу, който отговаря за Балканите.
"Забравяйки какво е било направено в миналото, вече е време за обединение. Кой е имал грешки в миналото, не е важно. Да оставим какво е било вчера и да гледаме какво ще е утре. Да забравим дрязгите помежду си, да се обединим и да действаме заедно. За да можем по-добре да работим в следващия парламент, като коалиционни партньори, за благото на сънародниците ни там. Това е общото желание на всички сънародници, без значение дали живеят в България или Турция", каза още Генчоглу пред водачите на изселническата общност.
„Външният натиск“ се преобразува в усилия за помирение и обединение на всички, които са се отцепили от ДПС. Ние винаги сме били добронамерени, но и принципни. Факт е, че не сме се скарали с никого. Всеки, който реално се разкайва-да заповяда. Но ДПС си има Устав, който регламентира подобни ситуации. Външното акуширане на аналогични процеси на разделяне и обединяване не е здравословно за нашите избиратели“, това пък каза на 21 декември на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.
Както вече 24rodopi.com писа, депутатът от Меджлиса Азиз Бабушчу и екип на управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието (АКР) посетиха централата на 13 ноември 12 декември, но очакваното от тях обединение на ДПС и ДОСТ не се случи.
На снимката: Турхан Генчоглу и Ахмед Доган
Какво обеща вицепремиерът Хакан Чавушоглу на роднините на изселниците в България – четете утре в 24rodopi.com

24rodopi.com
Изпрати :

+ коментара + 27 коментара

Анонимен
13/1/18 22:53

Da imate si ustav no o Dost si ima ustav,koyto e napraven protivopolojno na vashiq ustav!i zatova si prilagayte ustava na balamite ot selata.100 000 se sabudihme i se spasihme se ot vas.slusayte si kürdskata pesen na Maksum daglar oy oy.hahaha palyacovci.ha da te vidq redakciqta dali ste publikuvas komentara.

Анонимен
14/1/18 08:15

Никакво обединение не може да има! Предателят дори и да се "покае", си остава предател... Той може да те предаде и втори и трети и четвърти път... Няма как една масова курва да стане почтена жена... Тя си остава до живот курва...Доган не е балама! Е...прави дипломация, но дипломацията е 90% лъжа! Соколът си знае работата!

zaferiyus
14/1/18 09:07

ПРЕЗ ОЧИТЕ НА РЕАЛНОСТТА.

Всичко започна с свалянето на Руския изтребител.
Местан беше изключен от дпс еоод заради Декларацията за подкрепa на Турция.
Със него тръгнаха още десетина от парламента или общински кметове.
Тръгна с подкрепaта на Турция и със обещание за борба с сараите демек доган.
И се почна, митинги изявления и най важното от време на време и в Сарая на ЕРДОГАН.
Абе имаше нещо , хващаше дикиш, въпреки че по активните подръжници знаехме че в бъдеще може да направи ЗИГ-ЗАГ което е насъщно за скъперниците и гарнирано с миналото им .
НО имаше и поток от огромни суми от комшията, имаше и безкрайната подкрепа на много уважавания от нас Сюлейман ГЮКЧЕ.
ОТ друга страна доган мълчеше и се кефеше защото в лагера на МЕСТАН генералите си бяха негови, даже и единствения градоначалник беше направил договор за параметрите си с печат МOЛЧАТ И НЕ РАЗСОЖДАТ за което му беше гарантирано безпроблемно завършване на мандата.
Наложи се доган да покаже СРЕДЕН ПРЪСТ на ЕРДОГАН, като му размаха и показалец което ще рече АДАШ НЕДЕЙ ПРЕКРАЧВА ПРАГА НА ТЪРПЕНИЕТО, АДАШ ЗАЛАГАШ НА ГРЕШНО КОНЧЕ .
Поради алчността на големите в лагера на МЕСТАН от дарените пари почти нищо не видяха местните структури, направете си сметка един от най силните места Кърджали изкара изборната кампания с 31 000 лева плюс няколко хиляди изхарчени от джоба на симпатизанти или подръжници.
Стигна се дотам че Огромните суми свършиха 2 седмици преди изборите.
Даже торбичките с помощи бяха фактурирани за около 30-35 лева А реално продуктите струваха САМО И САМО 12 ЛЕВЧЕТА.
Въпреки всичко, въпреки реалната кражба на гласове от ДОСТ и тоталния натиск на БГ държавния апарат резултатът беше великолепен, около 110 000 гласа, разбира се че не бяха от обич към МЕСТАН те бяха от Обич към Турция и Анти дпс, но бяха поверени на МЕСТАН.
След изборите се получи чудо, Местан онемя и загуби Памет, забрави за борбата с сараите и за избирателите.
Ако МЕСТАН беше продължил с същото темпо след изборите сега щяхме да имаме статут на малцинство и ДОСТ щеше да е решаващата извън парламентарна опозиция.
Почна се с едни разпити в Турция, хората си искаха сметка за ...................
Стигна се до там че подведоха един от народните представители на Турция с това че уж дпс и доган са готови за обединение но да предложат от Турция, човекът се хвана на въдицата и на края стана БИН ПИШМАН.
Сега виждаме че този Генчоглу се е хванал на въдицата, ще стане и той пишман само че ОН БИН ДЕФА ПИШМАН.
По едно време около октомври Местан се сети, под натиска на някой че трябва да се направи нещо, подхвърли за статут на Турското малцинство, получи се леко вълнение.
Но безоткатно се чака пред вратите на догановия сарай.
На 21 декември чаканото чудо не стана, доган каза че може да се върнат но в дпс ще почнат като редови членове, но представете си че даже местният съвет може да не им одобри молбите какъв РЕЗАЛЕТ ЗА ТЯХ КАНДИДАТИТЕ И КАКЪВ КЕФ ЗА доган.
НА 24-24-26-27 декември Карадайъ нон стоп повтаряше по адрес на МЕСТАН с думите ПРЕДАТЕЛИ, ИЗМЕННИЦИ И ПАРАЗИТИ.
НО КАКТО ВИЖДАМЕ ПО ДУМИТЕ НА ГЕНЧОГЛУ МЕСТАН Е ГОТОВ ЗА БИРЛИК, ПРАВ МУ ПЪТ, НО НИЕ 110 000 ИЗБИРАТЕЛИ НЯМА ДА СМЕ С НЕГО, НИЕ ЩЕ ОТИДЕМ ИЛИ В ГЕРБ ИЛИ ПРИ КАСИМ, ЗА СЕГА.
В МОМЕНТА НА ГОЛЯМАТА ПРЕЧКА ЗА СТАТУТА НИ Е ЧАКАНЕТО ПРЕД САРАИТЕ НА доган.
На всички които вярват или вярваха в Управлението на ДОСТ като мен казвам КАРДЕШЛЕРИМИЗ БАШЪМЪЗ СА ОЛСЪН, БУЮРУН ДЖЕНАЗЕ НАМАЗЪНА.

Анонимен
14/1/18 10:09

Pod shapkata na DPS nikoga

Анонимен
14/1/18 10:13

Ахмед Доган променил ли е мнението си за Турция,според него Турция е неприятелска страна

Анонимен
14/1/18 10:16

Г-не в България както в Турция няма ШЕРИАТЛЪК тука хората са ОКУМУШ не като в анадола или вашите хора като шибанали и т.н

Анонимен
14/1/18 10:17

Ако някой от ръководителите на ПП ДОСТ е обещал за това нещо да се обединиме с ДПС молим ви докато не ставате за резил в редиците ни напуснете партията ни

Анонимен
14/1/18 10:27

Според източници от вестниците в регион Анталия орташките хотели на фетоджиите и дпасарите се проверявали от прокуратурата на Турция и заради това някои хора се са искали непременно в България да има споразумение и всички партии да се вливат в други даже без Доган защото върхушката на дпс щял да губи милиони от тези хотели Поживьом повидим

Анонимен
14/1/18 11:05

Камилското изпражнение Зефер ташак ага пак се оака! Няма умора бе, този камилски боклук!...Той смята че всички читатели са тъпи като него! Зефер, тъпаците из между турците свършиха-остана само ти! Маскара такава!

Анонимен
14/1/18 11:20

Зафериус кажи кои са тези генерали на Доган в ДОСТ
Като си казал "А кажи и Б
Ако пък само предполагаш недей да мътиш водата

Анонимен
14/1/18 11:25

Някой знае ли от вас как става едно обединение на партии
Ето как
първо трябва да се съберат изпълнителните съвети,националните съвети,областните съвети,общинските съвети на тези партии да решат да го гласуват и даже всички да кажат да трябва да отиват на национални конференции за да си закрият партиите си за да се вливат в други После трябва да минават през съда Ако съда откаже всичко това отива на вятъра
Това в РБългария няма как да става и не вярвам нито един лидер на някоя партия и ръководителите и да се откажат от поста си заради някаква си идея И то не се знае дали ще е успешна
Дали още първата седмица няма да започнат караници и подялба
Резултата ще е нулев
И заради това помислете как едни хора идват за да си правят реклама Пък може и да е прах в очите на някои за да не им виждаме техните бизнес далавери

Анонимен
14/1/18 11:33

Един от ДОСТ не вярвайте на такива лъжи
Ние никога няма да искаме обединение с ДПС
Това се прави заради едно
От 26,12,2017г насам в офисите на ПП ДОСТ идват много хора които са се отказали от ДПС
И заради това да не се отписват много хора от ДПС пускат техните хора агентите на ДС даже живущи в други държави да искат обединение
Ние живеем в 21век а не в 5век
Всички наши членове и симпатизанти имат глава на раменете си и никой няма право да мисли вместо тях

Анонимен
14/1/18 11:37

Кой ли ще е следващия който ще идва да искат обединение с ПП ДОСТ За една година ПП ДОСТ стана марка но не съм мислил ,че е станала толкова велика марка примерно като КОКА КОЛА
Значи в близко време на опашката чакаме да идват да искат коалиция с ПП ДОСТ - ГЕРБ или БСП
Явно хората виждат с какво темпо се разраства ПП ДОСТ за да искат с нас обединение или коалиция

Анонимен
14/1/18 12:15

Един въпрос към всички
Ако въпросния господин беше поискал среща с ГЕРБ дали нямаше да се срещнат с него или с някой лично с вас дали щяхте да откажете среща с Генчолу
От една среща на някой не си правете големи изводи
Всеки с всеки има право да се среща
А Местан се среща със всеки защото така се е учил,даже да му звънете ще ви вдигне телефона даже да е неизвестен номера

Анонимен
14/1/18 12:16

Родопи може ли снимките им заедно

Анонимен
14/1/18 12:33

Един въпрос до въпросния г-н Генчолу
Защо като разбирате от политика толкова добре
Вашите ръководители на Балгьоч напуснаха заседанието за избирането на кандидат за председател на Конфередерацията
Вие не можете там да се разбирате между вас си ,а сте дошли тука да ДАВАТЕ АКЪЛ
Покажете там как става това обединение и после заповядайте ако успеете в Турция в РБЪЛГАРИЯ

Анонимен
14/1/18 13:49

Тюрлюгувеч товае вашта политика какво да ге пите.Няма нужда от вас добрее че и турците в бг го разбраха.

Анонимен
14/1/18 14:53

Ne sım mnogo na tı s polıtıkata ama,ako nyakoy sı mıslı 4e tezı blızo 100000 glasa sa za nyakoy ot DOST jestoko se lıjete te sa zaradı ANAVATAN.NO koy 6te splotı muslumanskoto naselenıe ot tuk na setne... ılı 6te sa plya4ka na drugı partıyı zada nese 4uva glasıt ım.

Анонимен
14/1/18 15:05

За сведение на читателите тук, Доган никога през живота си не е посещавал Р. Турция! И не е давал интервю на турски език на нито една турска медия! В централата на ДПС при Доган идваха адски богати бизнесмени от Турция, надявайки се да участват в много апетитни търгове. Но след като чуеха какъв процент им иска Сокола, почти винаги автоматично се отказваха и се прибираха тихомълков в Турция, шаштисани от пладнешкия обир. А в по бвлизките години Дал и Местан прекалено нагло ходиха да просят в Турция и се нагушкаха с милиони... Така, че хвани единия, удари другия.. ЗАБ.:Не вярвам админа да пусне коментара ми, но все пак се надявам...

Анонимен
14/1/18 15:07

ДОСТ вече изчезна от политическата сцена, а биркач киши пишат глупусти-колко велика била ДОСТ и как се разраствала... А бе шамшали достаджийски, броите се на пръсти-защо не се скриете в камилските фъшкии на Зефер! Затен само той ги пише тези ДОСТ-аджийски простотии... Излъганите турци се върнаха в ДПС-това е помак Зефер Хайван!

Анонимен
14/1/18 16:36

Тоя г-н като е дошъл до София дали е минал от гробищата поне на малката Тюркян да и почете една молитва

Анонимен
14/1/18 16:39

Gencoglu bg de siyasete karni tok insanlarin
Gelin bg ye is yerleri acin ve genclerimize is verin
Ama deil saraylarda ki dedi gibi askeri ucrte calismaya 1000-1500lv verilsin gencler donsun
Arti taktirde 20senese sonra balkanlarda Turk kalmiyacak

BG KONSULT
14/1/18 21:44

До. 14/1/18 11:20.
Тази седмица Лютви Местан ще си каже сам.
Зафериус не предполага а знае поименно.
Тази седмица ще има размествания в дост централата.

Анонимен
15/1/18 07:56

До БГ КОНСУЛТ-КАМИЛСКАТА ФЪШКИЯ! Зафер, на българските турци им е през оная работа какво ще прави Лютвю Хайван.Този човекоподобен по-добре да се скрие някъде. На практика той консолидира турците около ДПС... Впрочем, това е полезно...

Анонимен
15/1/18 08:58

още на 26,12,2017г Местан каза Обратен път няма, затова продължаваме напред по-убедени от всякога.

Анонимен
15/1/18 11:43

На 08:58 ! Правилно!Продължавайте напред, пропастта е пред краката ви... Вече повечето изпопадахте в политическият кенеф! За сега само ахмак Зефер се държи, но той ще се сгромоляса най-тежко в кърджалийската психиатрия!... Иначе още от сега си е с единия крак при психиатрите!~...

zaferiyus
15/1/18 22:15

Винаги има ако.
В ДОСТ акото е в СВЕТЦИТЕ.
Но има изход и изход.
На 26 декември местан е казал няма обратен път, тогава защо и за какво е преговарял с генчоглу, защо е бил там. кой го е упълномощил.
Ние продължаваме без СВЕТЦИТЕ в ДОСТ.

Публикуване на коментар

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи