Починалата в 6.20 часа на 9 март в кърджалийската болница 23-годишна родилка Семра Ш. ще бъде погребана в гробището на село Водач, община Черноочене. Това е родното село на съпруга й, тя е от Хасково.
Членове на семейството се очаква да пристигнат от Германия и Холандия.
Припомняме, че основната версия, по която работят разследващите като причина за смъртта й е нетипичен вътрешен кръвоизлив,  причинен от рядка болест. Въпреки спешната операция, лекарите не успели да спасят родилката и бебето й.
Починалата родилка в Кърджали се е върнала заедно със съпруга си от Холандия преди месец. Двамата искали първата им рожба да се роди в България.
Семра била настанена на 8 март в АГО на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ заради преносване на плода.
На снимките:
Семра и Раим сключили граждански брак през септември 2017 година;
Семра. Снимки: Фейсбук 
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

35 comments so far,Add yours

  1. Анонимен10/3/18 17:09

    чиста лекарска грешка

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен10/3/18 17:32

    S tezi nekadarni piqni lekari taka she bade

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен10/3/18 18:15

    Боже какво хубаво дете си прибра, защо

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен10/3/18 18:20

    Съболезнования на близките

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен10/3/18 18:20

    Ах тия гурбети ,колко съдби разсипаха

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен10/3/18 18:35

    В първата статия пишеше, че милата родилка е починала в 4:00 часа. В следващата - в 5:20. А сега пише, че горкото момиче е починало в 6:20. В никакъв случай не обвинявам журналистите, а докторите! Не могат да дадат дори и адекватен отговор за точен час! Горкото момиче, мога да почувствам всяка една болка на съпруга й - с няколко години по-малла от нея съм и имам мечти някой ден и аз да бъда майка, да даря любовта на живота си с рожба. Да загубиш живота си, точно преди да осъществиш най-голямата си мечта... Много жалко.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен10/3/18 18:42

    Iskam da poviarvam, che naistina smyrtta ii e prichinena ot "rqdka"
    (bezimenna) bolest, da si mislia, che ako beshe ostanala v Holandia resultatut shteshe da e sushtiat. Staiata na detenceto bila gotova, moga samo da si predstavia kak e vlizala v tazi staia i e broiala dnite, ochakvaiki s neturpenie da pregarne detenceto si. Mekanınız cennet olsun, Allahım genç babaya, kızın anne babasına, tüm yakınlarına dayanma gücü ver YaRabbim. Kelimeler yetmez bu üzüntü ve acıya...

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен10/3/18 21:23

    Off otide si mlada jena ,a nqma nikakvo obqsnenie ot rikovotstvoto?nezabavnq smqna na direktora inace nqma da se opravi tazi morga

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен10/3/18 22:23

    Почивай в мир мила с твоето неродено бебе. Дано да сте на по хубаво място. Много жалко за тази млада жена.Нямам думи с които да изкажа моите съболезнования. В 21 век това не трябва да се случва.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен10/3/18 22:23

    Вечната светлина,да свети за теб и твоето ангелче,мила Семра!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен10/3/18 22:44

    Егати закона веднага са намерили причина и хоп ще се измъкнат пак и така мн родилки ще почината

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен10/3/18 23:59

    Гадно когато си отиват млади хора по такъв нелеп начин!
    Бог да утеши всички оскърбени, а тя дано е намерила покой в отвъдното! Allah rahmet eylesin!

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен11/3/18 07:42

    Alah rahmet eylesin ve yakinlarina sabir versin .Къде са разследващите управниците шефката на парламента тази трагедия и драма ако беше в друга държа в ЕС щяха да хвърчат оставки и арестите щяха да бъдат препълнени. Къде си Борисов погледни си кадрите кви ги вършат. Нали сме пример в Европа питай другите премиери от ЕС дали остават не наказани лекарите им за такова престъпление. При преносване защо са чакали лекарите да умрат жената и детето защо не са извършили секцио или не са платили за секциото

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен11/3/18 07:43

    Alah rahmet eylesin ve yakinlarina sabir versin .Къде са разследващите управниците шефката на парламента тази трагедия и драма ако беше в друга държа в ЕС щяха да хвърчат оставки и арестите щяха да бъдат препълнени. Къде си Борисов погледни си кадрите кви ги вършат. Нали сме пример в Европа питай другите премиери от ЕС дали остават не наказани лекарите им за такова престъпление. При преносване защо са чакали лекарите да умрат жената и детето защо не са извършили секцио или не са платили за секциото

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен11/3/18 16:33

    Моля, да не съдите до такава степен лекарите,при положение че нямате най-малка представа какво наистина не се случило.
    Била съм там в повечето случай, при друга родилка.
    Семра идваше в стаята, в която сме.
    На нея лекарите многократно пъти и препоръчваха я оперират,обаче тя не искаше.Наистина всичко беше нормално.
    Беше споменала, че нямат средства за операция, пък положението и беше нормално и се очакваше някакви показания за нормално раждане.Макар, че беше празничен ден в никакъв случай в отделението не се усещаше.Многократно пъти се проверяваха лицата.
    Семра също знаеше, че бебето и е около 4 кг.и въпреки,че докторите и посъветваха да я оперират тя твърдо не искаше.
    Може би се притесняваше от заплащането.
    А вие мили родители къде бяхте? Колко пъти я посетихте?
    Много е лесно да обвиниш някой. Обаче не забравяйте, че без лекарите сме до никъде.В този случай категорично НЯМА ЛЕКАРСКА ВИНА.Спасяват всеки божи ден десетки живот.Моля, нека малко да имаме УВАЖЕНИЕ.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен10/3/23 17:40

      Какви са тия глупости къде ги изказвате.Средство за секцио имаха!На коя докторка сте близка?Уважава се човек който те уважава а не тия къде ни убиват за пари....

      Изтриване
  16. Анонимен11/3/18 16:46

    Ние простите хора не можем с елементарни неща да се справяме, обаче става ли въпрос някой друг-ставаме професионалисти,от всичко разбираме.
    Семра наистина беше много добра,обаче наистина в този случай нямаше ЛЕКАРСКА ГРЕШКА.
    Моля, без да сте били свидетели или без да разполагате с факти не съдете който и да е , защото лекарите не се задържат в болниците,защото е високоплатено,а защото обичат да дарят живот или да помагат на някой.Оставете тия коментари за рушвети от 50-100 лв.Да не си мислите, че е нещо за тях.В днешно време много други хора на други професии получат много повече от тях, пък същото време работят и много по-малко.
    Съветвам тези,които пишат коментари пълни със злоба да се замислят, те самите на колко човека добро са направили?
    По-голяма част даже няма да могат да се сещат,не че паметта им е лека, а защото са злобни.Мислят само за тях, от къде каква изгода могат да получат.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен11/3/18 16:50

    Около 1000 бебета са били родени през 2017 г.
    Замислете се и сами решете,дали Лекарите ни са грамотни или не.
    Има неща,които човек преди да ги произнесе трябва да се замисли.
    Спрете се с тия злобни милси.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен11/3/18 17:06

    Болно ми стана от коментарите,затова реших да ви светна с информация от първа ръка мили хора. Семра ми беше приятелка,ходих да я видя в болницата.През цялото време беше в добро състояние.Лекарите и обръщаха внимание,не ги критикувайте моля ви.
    Аз също съм родила преди няколко месеца.В никакъв случай не мога да се оплаквам.Съвестно си вършат работата.Семра сама не искаше раждане секцио.Мился,че се притесняваше от заплащането.
    Лекарите в това отношение нямат вина, не ги съдете без да сте убедени в нещо си.
    Момичето нямаше подкрепа,почти от никой.Много тика и скромна.
    Много ми е болно за нея,прекрасен човек си отиде.
    Най-малко искам да обвиня родителите обаче,мисля че трябваха да са до нея,трябваха да я подкрепят. Докторите остават безсилни,когато пълнолетен човек решава да си ражда нормално,пък тя наистина си беше добре.
    Моля преди да съдим лекарите ,малко да се замислим.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен11/3/18 17:41

    Значи през цялото време през нощта тази жена е оставена без лекарски контрол и грижи. Ако имаше доктори които по някакъв начин са си вършили работата, а тя е да спасяват човешки живот, ако са забравили да им припомня, защо поне не са спасили бебето,защоо ако майката е била болна от рядка "болест". А бебето защо го няма, то е било на 9 месеца, защо не са и направили секцио, какво са чакали докторите, пари ли ? В съвременния свят лекарите правят мозъчни операции на неродени бебета в корема на майките им. Ние в кой свят живеем, в третия ли? Жалко, моите най искренни съболезнования, аllah güç ve sabır versin yakınnarına.

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен11/3/18 18:59

    "Ах тия гурбети ,колко съдби разсипаха"
    Не горбетите ги съсипаха. Ако си беше стояла в Холандия, сега щеше да е жива и здрава и да си гледа детето ;)

    ОтговорИзтриване
  21. sel Soviytsi meco11/3/18 19:54

    ALLAHIM GANI GANI RAHMET EYLESIN SEVDIKLERINE SABIR VERSIN

    ОтговорИзтриване
  22. sel Soviytsi meco11/3/18 19:55

    MEKYANLARI CENNET OLSUN YAVRUSUNLA

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен11/3/18 20:35

    Бебето е било момиченце. Здраво износено момиченце, не сте спасили майката, но не сте спасили и бебенцето. Това означава, че жената с часове е оставена без адекватен лекарски контрол. Да ви тежи на съвестта, кърджалийски акушер гинеколози, тези които са били на смяна и тези които са били на повикване същата нощ. Господ да ви съди , друг няма да може, защото тук винаги няма виновни.

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен11/3/18 20:54

    След една седмица всичко ще се забрави и огънят ще гори само там където е паднал. Всичко ще се потули .Това е България , правосъдие 0 закони 0 наказания 0

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен11/3/18 23:01

    Allah rahmed eylesin.щом е имала такава болест защо не са я оперирали в деня на постъпването а са чакали да получи кръвозлев просто така ще се измъкнат два трупа виновни няма.когато има убийство има и доказателство да ли ще го разкрият това е друга версия сега питам къде са зконите на тази държава аз ако залепя един шамар на доктор ще ме съдят а доктор когато убие някой закон няма

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен11/3/18 23:01

    Allah rahmed eylesin.щом е имала такава болест защо не са я оперирали в деня на постъпването а са чакали да получи кръвозлев просто така ще се измъкнат два трупа виновни няма.когато има убийство има и доказателство да ли ще го разкрият това е друга версия сега питам къде са зконите на тази държава аз ако залепя един шамар на доктор ще ме съдят а доктор когато убие някой закон няма

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен12/3/18 07:49

    Какви ги говорите?За това че беше 8 ми март никой не й е обърнал внимание на жената.Жена е викала спасете ме,но за съжаление никой не й помогнал на жената.Не публикувайте погрешни и лъжливи информации.Защо не дадат тази болница под съд?Човешкия живот толкова ли е евтин?Каква съвест имат тези хора?По дяволите на тези хора.Срамувам се че съм човек.Два дена е лежала жената в болницата само с пари ли се купува човешкия живот?

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен12/3/18 08:10

    Както винаги лекарите ще си измият ръцете.Грешка тяхна няма.Последно време доста смъртни случаи се случиха тук.Явно лекарите не са на нужното ниво.Няма го доктор Попмаринов голям специалист беше .

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен12/3/18 09:10

    Някой горе писал за злобни мисли,дааа злобни са защо ли питате ли се грозно е да изнудване родилки и техни роднини за пари от години го правите до бтв стигнахте вашето отделение преди 5,6 години с подобен случай как не ви срам каква е тази държава занимава и съди всеки невинен но не виновния не взеха мерки от случая по бтв накрая стигнаха до смърт масово родилки раждат в Момчилград там защо няма бтв няма убита родилка няма злобни коментари Държите се с пациентите като кучета всички сте за уволнения дисциплинарно сервиране го за да опитните единствения добър гинеколог Исмаилов хората ще ги излъжете ще ги баламосате ама истинския съд е на онзи отгоре видял всичко

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен12/3/18 09:14

    Абе какви ги говорят тези уж приятелки уж познати. Какви пари за секцио какви 5 лв, в държавна болница секциото се прави без пари никой няма право да поиска и лев за цезарово сечение, евентуално ако родителите нямат уговорка предварителна с някой доктор, който да следи раждането ако се наложи и секцио. Както направихме ние преди 15 години при моето раждане с доктор Попмаринов. Той беше много точен и добър специалист. Накрая на бременността вдигнах кръвно мвого високо обадихме му се след 15 минути той беше в болницата, след още 15 мин вече бях операционната. Благодарение на него родих здраво красиво бебе, дай боже на всеки.Иначе високото кръвно е фатално и за майката и за плода, като нищо щяхме да си отидем. Затова са там тези лекари между тях няма такива без стаж, за да направят каквото трябва за да няма фатални последствия.Ако трябва и е наложително цезарово сечение, но пак повтарям не се искат пари, не ни заблуждавайте, че жената е нямала пари и не е могла да плати.Толкова ли е евтин човешкият живот в България.

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен12/3/18 09:26

    BASIN SA OLSUN ARKADASIM

    ОтговорИзтриване
  32. Анонимен12/3/18 19:42

    Тя нямала финансова възможност за операциите и за това са я остаеили да умре

    ОтговорИзтриване
  33. Анонимен12/3/18 22:50

    Преди две год. изгубих бебето си заради тези некадърни лекари гинеколози. Отидох по спешно три пъти,първия път Будева ме върна вкъщи да съм си излекувала грипа,втория път Николов ме гледа само за разкритие при положение ,че трябваше секцио да се направи и накрая третия път ми взеха кръв .От кръвните изследвания се разбраха че нещата са критични ,отказаха да съдействат понеже нямали подходяща апаратура и даже не ми осигуриха линейка до град Пловдив. Просто с една дума оправяйте се. След което с личен автомобил бях закарана и дори един лекар не ме придружи до там. Като пристигнах вече беше късно, бебето ми почина, а аз бях в кома една седмица.И след време като отидох да се разправям с тях за документи....завеждащата Ташева ми каза "браво Бе ти си оживяла, ще си имаш други бебета" .Просто нямам думи подиграват се с хората , не си вършат работата. За тях човешкият живот не струва нищо. Дано горят в Ада.

    ОтговорИзтриване
  34. Георги13/3/18 00:49

    Колко от вас имат представа от акушерство и гинекология,че да коментират оповавайки се на прочетеното в някой вестник.Всички са готови да нападат,като не ви харесва лекарската помощ се лекувайте у дома.За съжаление в тази специалност съществуват спешни състояния които протичат за минути необратимо.Глупаво е да се нападат хората които рискуват собствените си животи за да спасят тези на останалите.Най-малкото е глупаво да се вярва на медии за които най-голямата сензация за седмицата е кой си е изхвърлил фаса извън коша или кои две коли са катастрофирали.Нивото на журнализма в Кърджали е многократно по-ниско от нивото на каквото и да е друго.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.