Слезе от баирите с кола…
„Селяк” е най-любимото определение на шофьорите в България, когато трябва да обрисуват словесно постъпката на свой колега, който ги е изнервил на пътя. Думата има и своите разновидности спрямо „релефа”-„селтак”, „селинджър”, „бърчинка” и други. Богато творчество.
Жител на чернооченско село спретна учудващо нагла постъпка дори спрямо географските ширини на населеното си място, научи 24rodopi.com. Мъжът от Патица дошъл с личния си автомобил в Кърджали и… С.М. навлязъл в забранена улица в центъра на града. Понеже пред автомобила му се задала кола, той решил да се измъкне на заден. Правейки маневрата мъжът блъснал леко пресичаща на „зебра” жена с детето си.
„Огледах се и видях отдалечаваща се кола на метри от пътеката, въпреки забранителния знак. Тръгнах да пресичам и тогава усетих лек удар в бедрото. Олюлях се и не паднах защото се подпрях на детето. Веднага потърсих сметка на шофьора. Той обаче ми отговори много грубо и продължи пътя си”, разказва минути след инцидента потърпевшата пред дошъл на място полицейски патрул.
Водачът е издирен. Мъжът признава, че навлязъл в забранен участък, дал на заден, но не е блъснал жената. Водачът бил твърдо убеден, че тя вървяла много бавно и не му е освободила пътя за движение?! Това било записано като възражение от страна на С.М. в акта.
Общо три глоби отнесе шофьорът за извършените нарушения. Той ще трябва да плати общо 185 лева, а шофьорската му книжка ще бъде отнета за 1 месец.
Съдът потвърди санкциите, единствено намаляйки размера на единия акт-от 150 на 65 лева, както и периода за отнемане на книжката.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен29/4/18 10:35

    peshehodsite minavat kat kozaa nito gledat nito nishto posle shifyorite sa vinovnii trqbva da poglednat

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен29/4/18 11:14

    ти от кой Баир слезна ве!Новинар.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен29/4/18 12:01

    Otivay da si izkarash na novo knishkata Choban na Kozi. (29/4/18 10:35)

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен29/4/18 12:08

    Случаят ме върна с 19 години назад .Точно това ни се случи в Хасково на пешеходна пътека тип зебра ....Детето ни бе;е в количката на няколко месеца ...Такива тупаници му теглих на тежкаря, че забрави пормонето си там където падна от джоба на сакото му .....

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен29/4/18 12:55

    Do 29/4/18 10:35
    Koi trqbva da gleda peshehodsite ili vodachite? Emi togava zashto ima peshehodni pateki? Vseki da mine na vsqkade. Vie ste kato jivotni, ako imate kola znachi moje da minite kadeto si iskate. Elate v cujbina kak sa neshtata. Vodachite kato vidqt peshehodeci spirat ot 5 metra. Vie birzate nqmate tarpeniq. Emi togava she plastate oshte mnogo aktove.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен29/4/18 13:48

    Добре че дойдоха селяците. та живна тоя град . Гражданче като новинара сбьркал човека не го оправдавам ще си понесе послед ствията.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен29/4/18 16:40

    лелеее.Нагъл тип.Дано и на теб да те се случи същото

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен29/4/18 22:45

    случаят е друга

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен29/4/18 23:09

    На паркинга пред Кауфланд един дава на заден ход и ме блъсна с колата си, като му казах да внимава започна да вика защо като вървя не се оглеждам. Не мога да разбера на луната ли сме или на земята. Тъп и арогантен.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.