Засилено полицейско присъствие започва в областта от днес във връзка с предстоящите празници, съобщиха от Областната дирекция на МВР. 70 служители на ОД на МВР-Кърджали ще се включат в охраната на обществения ред, на публични събития и осигуряването на безопасния условия за движение по пътищата. Пътните полицаи приоритетно ще контролират водачите за спазване на режимите на скорост в населени и извън населени места, употреба на алкохол и наркотични вещества, неправоспособност, използване на обезопасителни колани и системи. Интензивни ще бъдат проверките по пътя към ГКПП "Маказа" заради очаквания по-голям автомобилен трафик през празничните дни. От Пътна полиция напомнят на водачите, че ще се извършват проверки и за неплатени глоби и невръчени електронни фишове за нарушения по Закона за движение по пътищата.
Преди празниците стопани на домашни животни бяха предупредени от полицейските инспектори да бъдат бдителни за евентуални кражби и да сигнализират незабавно в полицията при поява на съмнителни лица. Полицаи и пожарникари извършиха контрол  на храмове и заведения за спазване на правилата за пожарна безопасност. Съвместно с Областната дирекция по безопасност на храните бяха извършени проверки и установени случаи на незаконен превоз на животни, за които бяха съставени актове по Закона за ветеринарномедицинската дейност.
В празничните дни дежурни екипи ще работят във всички районни управления на МВР в областта. Криминалистите отново напомнят на гражданите да внимават за парите си, когато пазаруват и да вземат мерки за сигурността на дома си, ако планират пътувания.
Използвайте незабавно единния европейски номер 112, ако трябва да подадете сигнал, или да потърсите помощ от полицията, съветват служителите на реда.



Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.