„Днес отново рухна митът, че държавата не помага на община Кърджали. Тази първа копка е поредното доказателство, че всички големи инфраструктурни проекти на територията на общината се случват  с подкрепата на държавата - стадиона, покрития басейн, водния цикъл, образователната инфраструктура и много други.  Поздравявам строителите, инвеститорите, екипа на проекта. Убеден съм, че наесен децата и учителите от  ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ и Езиковата гимназия „Христо Ботев“ ще посрещнат първия звънец по-мотивирани, в оптимални условия за учене и работа, защото тази инвестиция е инвестиция в бъдещето“, заяви областният управител на Кърджали Никола Чанев.
Както вече 24rodopi.com писа, кметът на Кърджали инж. Хасан Азис и областният управител Никола Чанев участваха в церемонията по старта на цялостното реновиране на сградата, в която се помещават ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ и Езиковата гимназия „Христо Ботев“.
Припомняме, че 14 милиона лева ще бъдат усвоени в Кърджали за ремонт на 5 учебни заведения. Два милиона от средствата са от държавния бюджет, а около 12 милиона лева е финансирането по Оперативна програма „Региони в растеж“.
„За мен е чест да съм тук, защото днес правителството препотвърди ангажимента си към българското образование като приоритет в управленската му програма. 700 млн лева ще бъдат вложени в инфраструктурата на училищата. 14 млн са на територията на Кърджали и 2 млн. от тях са заделени от държавния бюджет. А тези 14 милиона, по думите на кмета, са 70 процента от инвестиционната програма на общината.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.