През уикенда в ардинското село Боровица се проведе селищен събор с богата музикална, културна и спортна програма. Центърът на родопското село се напълни със стотици хора от околните населени места, вътрешността на страната и изселници от Турция и Западна Европа.
Гости на празника бяха народният представител от ДПС Адлен Шевкед, областният лидер на ДПС Изет Шабан, кметът на общината Ресми Мурад и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям.
Селищният празник бе открит от кметицата на Боровица Айсел Мехмед. Тя изказа искрените си благодарности към всички, които са допринесли за организирането и осъществяването на мевлида и събора.
Денят на Боровица бе отбелязан с много веселие и настроение. Специалната програма на празника включваше музикални и поетични изпълнения на местни деца, както и интересни спортни мероприятия.
В програмата със свои изпълнения се включи и местна фолклорна група за турски народни песни „Чамдере“ с художествен ръководител Мурадие Сали, която обра аплодисментите на присъстващите. Секретарят на местното читалище „Климент Охридски“ Хикмет Топчу поднесе скромен подарък на Мурадие Сали. Той съобщи, че групата е наградена от духовното средище с екскурзия до определена дестинация .
„С всяка измината година Боровица се обновява, а празникът им става все по-богат и разнообразен“, заяви в приветствието си към жителите и гостите на събора кметът Ресми Мурад. Той поздрави участниците и изрази възхищението си от прекрасната им програма. Поздрави и кметицата Айсел Мехмед за това, че се е ангажирала с организацията на един наистина добър и различен празник, така че да бъде харесан от много хора.
За доброто настроение на гостите и жителите на селото се погрижиха музикантите Ердан Чауш от Млечино и Гюнай Сакиб от Боровица. В центъра на селото се извиха кръшни хора.
Организатори на проявата бяха кметството, читалище „Климент Охридски” и с подкрепата на местните жители.
Гюнер ШЮКРИ

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.