Стартира сезонът на големите обороти

Край на лятната скука и липсата на пари, с първия звънец започна и сезонът на големите обороти, похвалиха се таксиметрови шофьори в Кърджали. „Съжаляваме, но нямаме свободни коли!”, бе най-честият отговор от централистките в различните таксиметрови компании в Кърджали на първия учебен ден.
„Возим постоянно ученици. С началото на учебната година оборотите ни скачат с 30 на сто. Учениците се движат навсякъде с таксита. Автобусният билет в градския транспорт е 70 стотинки, ние караме за 2 лева от точка до точка. Всеки трети клиент е ученик”, коментира за 24х7 Родопи” шофьор от една от най-оборотните фирми край Арда.
От години Кърджали може да се похвали с най-много таксиметрови автомобили на глава от населението. Курсът в областния град държи цена от 2 до 2,50 лева.
„Средно вадим по 70 лева на ден, рядко повече. Ако паднем под 50 лева сме на загуба. Плащаме за станция, глоби, там се вдига разходът. През зимния сезон обаче клиентите се увеличават именно заради учениците. Тази есен очакваме доста оборот заради ремонтите в училищата и разпределението на стотици ученици по различни сгради в града”, коментираха още шофьори.
328 разрешителни за осъществяване на таксиметров превоз на пътници на територията на община Кърджали са издадени от началото на тази година. Те са с валидност до 31 декември. Данните сочат, че през последните няколко години броят на такситата варира около 400, отбелязва още всекидневникът.
За осъществяване на дейността по превоза на пътници таксиметровите превозвачи заплащат данък, чийто годишен размер от септември 2016 г. в община Кърджали е в размер на 350 лева.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/9/18 18:20

    И как така карат за 2 лева, без апарати - касови и други?

    ОтговорИзтриване
  2. Гладни въшки поне си сменете старите гащи и отидете на бръснар щом сте вдигнали оборота...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен19/9/18 16:21

      Каквито са клиентите,такива и таксиджиите

      Изтриване
  3. Отговори
    1. Анонимен19/9/18 16:24

      Ама най-тъмното сиво.Направо бие на черно.

      Изтриване
  4. Анонимен19/9/18 10:57

    А колите им ще рападнат на пътя от безпаричие

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен19/9/18 11:43

    То едни таксиджии... толкова сас мизерни,че да те е страх да се качиш при някой

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.