Полицаят от група „Миграция“ не е искал пари от изселника, последният ги е подхвърлил, гласи защитната теза.
„В случая е налице провокация към подкуп, което обезсмисля обвинението“, коментира пред 24rodopi.com известният кърджалийски адвокат Георги Белев, който е защитник на привлечения като обвиняем С. П. от група „Миграция“. Репортер на 24rodopi.com потърси адвоката за информация за хода на разследването.
Припомняме, че служителят на МВР бе задържан при вземане на рушвет от 50 лева.
„Установено е, че на 4 септември обвиняемият С.П. е приел подкуп – парична сума от 50 лева, като длъжностно лице – служител на ОД на МВР-Кърджали, за да извърши действие по служба. По делото са извършени неотложни следствени действия – претърсване и изземване, личен обиск, разпити на свидетели”, гласи съобщението на прокуратурата.
Обвиняемият бе задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. 40-годишният С.П. бе освободен от ареста срещу 2 500 лева парична гаранция.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.