„Преди няколко дни имах среща с вицепрезидента на „Дънди прешъс Металс”, г-н Рик Хаус, заедно с г-н Илия Гърков и когато чуеш, че към момента 186 човека са наети от община Крумовград за работа във фирмата и само 12-15 са специалистите наети отвън, това носи удовлетворение от постигнатото“, твърди общинският кмет

„Спечелихме два проекта по линията България – Гърция и работим по тези дейности – единият е изграждане на медицински център с най-малко четирима лекари (за двама бюджетът за заплати ще бъде осигурен от „Дънди прешъс”, а ние с решение на Общински съвет ще се погрижим за средствата за другите двама). Заплата, с която стартират лекарите в този център, е 3 000 лева“, твърди кметът на Крумовград Себихан Мехмед, кмет на община Крумовград, в интервю за „Епицентър“.
„Даваме път на младите, но призоваваме и възрастни лекари, които искат да имат високи доходи преди пенсия, да се отзоват на нашата покана. Пак по този проект закупуваме и линейка, която ще обикаля региона и в която ще се извършват анализи на заболеваемостта на населението на общината“, допълва г-жа Мехмед.
Ръководството на Общината помага на местни предприемачи. „Искаме да изградим модерна кланица на територията на общината, имаме огромно желание и за консервна фабрика, искаме да помогнем на един производител в района на Поточница, който е взел да стопанисва над 1000 декара земя, но иска да я направи напоително поле. Това не е лесна работа. Ще му помогнем административно и финансово. Лошото обаче е, че хората искат почти всичко наготово, а ние нямаме тази възможност. В процес сме на изработка на общ устройствен план, чийто промени в рамките на няколко години изискват финанси, които трябва да осигурим. Всичко това е в желанието ни да задържим младите“, подчертава кметът.
Себихан Мехмед отбелязва ползата от програмата „Топъл обяд”. „Доставяме храна всеки ден на над 500 души на територията на общината. Казвам го, защото в последния мандат излязох с апел към хората, че ще разширя домашния социален патронаж – това са дейности, които правим само от нашия местен бюджет. Създадохме домашен патронаж в районите Аврен и Черничево, където населението е застаряващо, и когато дойде програмата „Топъл обяд” вече имахме базата. С този патронаж търсим за някои райони и медицинска сестра, която заедно с храната да полага грижа и за здравето на възрастните хора. Същото се прави и в домашния патронаж – сестрата мери кръвното, насочва човека към лекар и т. н. Това е малката радост, която можем да дадем на хората“, твърди общинският кмет.
На въпрос на репортера за огорчението, което долавя по време на разговора, Себихан Мехмед уточнява: „По-скоро е болка, болка от неразбраното добро, което е направено. В едно село Х, примерно, правим така, че да има нормални условия на живот – това са пътят, водата, училището, градината и въпреки всичко не получаваме благодарността на 100% от хората. Говоря за благодарност в истинския смисъл на думата. Те приемат тази инвестиция като задължение, а не като нещо изстрадано. Защото, за да може да заделиш навсякъде по-мъничко, трябва да обмислиш бюджета много добре – не го мислиш само като строителство, а като нужда на хората, като препитание и това е приоритет в мисленето, когато каниш инвеститор да дойде и да каже, че ще инвестира в Крумовград. Въпреки това аз съм доволна от свършеното. Преди няколко дни имах среща с вицепрезидента на „Дънди прешъс Металс”, г-н Рик Хаус, заедно с г-н Илия Гърков и когато чуеш, че към момента 186 човека са наети от община Крумовград за работа във фирмата и само 12-15 са специалистите наети отвън, това носи удовлетворение от постигнатото“.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.