Общинското ръководство на ДПС в село Черноочене проведе поредната среща по населени места в района, съобщи председателят на общинското ръководство Бедрие Газиюмер. Тя заяви, че се провеждат над 40 събрания в селата.
Бедрие Газиюмер подчерта, че през годините не са изгубили връзката с хората от района. ДПС винаги се е отнасяло с разбиране към проблемите на хората и всички населени места.
На общоселското събрание в село Лясково общинският председател и кметът на  Община Черноочене Айдън Осман, заедно с ръководството на местната администрация и членовете на общинската структура на ДПС, се запознаха с текущите проблеми на населеното място.
Кметът Айдън Осман представи планираните за 2019 година дейности.
Той заяви, че от Община Черноочене винаги се осигуряват финансови средства за поддръжката на уличната мрежа, осветлението, изграждането на пътища, частични канализации за отпадни води, издръжката на училища и детски градини.
Конкретно за село Лясково той уточни, че през лятото обновяването на улиците в селото се извършило със собствени общински средства и се изпълнява приетият капиталов списък за 2018 г. През миналата година са вложени средства за допълнително водоснабдяване на населеното място и е разрешен проблемът с недостига на питейна вода. Запазено е училището и детската градина.
Пред жителите на селото местният кмет Шабан Адем благодари на ръководството на Община Черноочене от свое име и от името на жителите на населеното място за реализирането на проекта.
„Ние сме малък район и се познаваме достатъчно добре. Знаем и слабостите, и силата си. Вярвам, че с приемането на капиталовия списък направихме справедливо разпределение на средствата през 2018 г.”, допълни кметът на Община Черноочене Айдън Осман.
„Екипът ни полага всички усилия да направим селата в община Черноочене по-привлекателни места за живеене за младите хора. Признателни сме, че хората оценяват нашите усилия”, каза Айдън Осман.
Срещите по села преминават под формата на открит разговор за актуалната политическа ситуация в региона и страната, дискутират се въпроси от различен характер и се предлагат решения на проблемите в населените места.
Жителите на селата не крият задоволството си, че могат да зададат въпроси директно на ръководството на общината и да получат отговори на място.
Исмет ИСМАИЛ
24rodopi.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.