Две хиляди годишната Коледна Рождественска история се разказва от векове, отново и отново - всяка година, когато приближи месец декември. Целият свят, милиони хора в дори традиционни езически страни, като Япония, и мюсюлмански, като Турция, за радост на своите деца, украсяват коледното дърво и слагат под него подаръци за семейството. Рождествената приказка пътешества във времето и пространството из Европа и Америка, Азия, Африка и Австралия, и обединява култури и народи, които са далечни и съвсем различни в една мечта за единение и по-добър свят. Тази година тя ще ни бъде разказана отново в познатия детския анимационен сериал "Книга на книгите", новата версия на който обикаля с безплатни прожекции страната в непосредствен контакт с хилядите си зрители. В Кърджали филмът ще гостува на всички деца, тинейджъри и техните родители в събота, 24 ноември, от 16 часа в Дома на културата.
Като подарък за светлия празник децата на възраст от 4 до 13 години ще могат да вземат безплатно версията на “Книга на книгите” на DVD, от фондация Инфинити. Двата диска в комплекта съдържат 12 серии от любимия на малки и големи сериал. У нас той е излъчван по Българската национална телевизия, а в световен мащаб започвайки от премиерата в Япония, серията вече е видяна от повече от 500 милиона души.
Английското име на сериала е "Superbook", новата версия е създадена въз основа на класическия американски CBN мега-хит. Сюжетът на филма е свързан с пътешествията на главните герои Крис, Джой и техният весел приятел Гизмо, които биват върнати назад в Библейските времена в Библейските земи на Изтока и преживяват на живо най-великите истории, разказани някога. Новата версия е създадена по класическата “Книга на книгите”, която познаваме от първата екранизация в 1981 година. Филмът е номиниран е за наградата „Еми”, дублиран е на 43 езика, излъчен в 106 държави и има половин милиард зрители в целия свят.
24rodopi.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.