Семейството, настанено за лечение след консумация на месо с трихинелоза, е изписано от клиниката по инфекциозни заболявания в Пловдив. Тримата в момента продължават лечението си в домашни условия, научи 24rodopi.com.
До дни пък ще станат ясни резултатите на останалите, за които има съмнения, че са се заразили с опасната бактерия.
Както вече писахме, 55 души са консумирали заразено с трихинелоза месо в Крумовградско.
Поименни списъци на всички, яли от опасното дивечово месо, бяха изпратени до личните лекари и бе предприето медикаментозно лечение на хората.
Предстои да бъдат взети кръвни проби на всички 55 души, които ще бъдат пратени за изследване в специализирана лаборатория в столицата. Триседмичен е инкубационният период на опасния паразит. След изследванията ще се прецени кои пациенти да продължат с по-сериозно лечение.
Както 24rodopi.com първи писа, семействата на ловци от две дружинки от селата Черничево и Тинтява са консумирали заразено месо от дива свиня преди да бъдат готови пробите от дивеча. Веднага след положителните резултати, екипи на Здравната инспекция и Агенцията по храните се свързаха с всички членове на дружинките.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. консумирал от дивото17/1/19 16:51

    миналия път писахте че само един от тях е с лека форма на трихинелоза !!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/1/19 19:26

    Бедното ни здравеопазване ще троши пари за лакомите и безмозъчни ловци и другите около тях.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/1/19 23:47

    Може ли такова нещо!? Свинята е мръсно животно и е разпространител на болести. За това свинското е забранено в исляма. И не само в исляма. И в християнството свинското е забранено и е описано като нечисто животно. Даже и в юдаизма свинското е забранено. Това означава, че и в трите религии: ислям, християнство и юдаизъм свинското е забранено. Нещо повече - и трите религии забраняват прелюбодеянието, кражбата, хазарта, убиството и т.н. Днес сме свидетели на това, че хората масово не спазват каноните на религиите, а когато им притрябва свещенослужител: не трябва да им отказва погребение, кръщене, сватба и т.н. Даже дават акъл на свещенослужителите и се оплакват от тях. Извършват греховете съзнателно, пренебрегвайки религиозните канони, норми, етика, морал и т.н.. Ненормално е според мен. Има много сбъркано в това. Хората нямат страх от Бог... За мен това е безверие. Хората са се върнали в Римско време. Тогава е било така.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.