Има голяма разлика между данните за населението у нас между НСИ и ГРАО, съобщава бТВ. Според направения анализ имало между половин милион и милион повече избиратели, отколкото показват данните на НСИ. Според тях ние сме под 7 милиона, а ГРАО показва, че сме над 8 300 000. Остава въпросът колко души се водят по постоянeн и настоящ адрес и дали тези, които са починали, са извадени от избирателните списъци, посочва телевизията.
480 000 души са хората, според ГРАО, които живеят у нас на постоянен адрес и трябва да са на него.
Този, който печели изборите, обикновено ги печели с 1 милион гласа, тези почти половин милион, които са неясни, са сериозен въпрос. Т.е. излиза, че има между половин и 1 милион хора, които се разминават, гласи другата констатация
Отново за пример по темата се дава Кърджали.
„А един от фрапиращите случаи е този в Кърджали. Там имаме повече хора с постоянен адрес, отколкото хората, които живеят в областта. Те са над 340 000 души, а тези с настоящ са 169 000, което значи, че повечето хора не живеят там от тези, които са в избирателните списъци. Може би две трети ги няма там, което е голямо изкривяване относно резултатите за изборите в тази област“, посочва медията.
Снимка:  btvnovinite
Колко са реално живеещите в Кърджали - четете по-късно само в 24rodopi.com
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/1/19 12:59

    В белите държави за да получиш удостоверение за адрес от общината, трябва да представиш доказателства, че наистина живееш на този адрес, като например: удостоверения за платен ток ,вода, телефон, удостоверения от нап; удостоверение за разплащателна банкова сметка, които да са не по стари от три месеца, а не само "фиктивен" договор за наем или нотариален акт, както е при нас.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/1/19 15:41

    Държава джунгла -на разбойници бандити, мафиоти и престъпници,без ред законност отговорност и правила Важат само законите на джунглата , естествен о подбор Силните изяждат слабите

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/1/19 15:59

    Tova sa izmisleni dumi ot robot, bez choveshki oficialen avtor pisatel slujitel...

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен17/1/19 16:09

    Koi sa darjavnite publichni slujiteli, koito rabotiat s tesi chisla? Zasto ne sa pokazani i napisani imenata im, kade e video obiasnenie za tehnia trud pred videostena ot tiah za faktite? Kolko leva darjavni zaplati sa plateni za tosi trud na kogo i kolko rabotni chasa sa upotrebili za zapisvaneto na tesi chisla? Zasto ne e prozrachna informaciata za suverena bg narod?! Roboti li sa pisateli na tesi izmislici?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен17/1/19 16:55

    Факт! После се коментира, че е ниска избирателната активност!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен17/1/19 17:36

    Само електронното гласуване ще оправи на половина тази далавера.Иначе няма как да се оправи след като мъртъвци гласуват като в с.Токачка

    ОтговорИзтриване
  7. Мехмед Кадир17/1/19 21:41

    Регистърът на населението е база данни на държавата за съхраняване на основна информация за всеки човек, живеещ в България. Той съдържа неговото име, ЕГН, дата и място на раждане, постоянен и настоящ адрес и други статистически данни. Информацията за мъртвите души трябва да бъде маркирана или изтрита от основния регистър или пък прехвърлена в архивен регистър.

    Личните карти се подновяват на всеки 10 години. Какъв е проблема тези, които не са си подновили личните карти, примерно 5 години след срока на валидност да бъдат прехвърлени в архивен регистър? В този регистър ще са хората, които още от време оно са се преместили незнайно къде, починали (без издаден смъртен акт в България) или просто никога не са съществували.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.