Представите си Водното огледало в Кърджали като сцена за световен концерт на Хуан Диего Флорес, който се предава от световните медии, твърди доц. д-р Румен Драганов

Представете си, колко ще се развие туризмът в област Кърджали, ако на ГКПП „Маказа” преминаващите почти 3 милиона души получат по една дебитна карта срещу 5 евро, за това че осиновят, например, дърво в тази област. На него се слага името на туриста. Срещу това той получава плодовете на това дърво в определен момент под формата на сок. Отделно тези преминаващи туристи получават значително намаление в ползването на услуги при закупуване на неща от местната дистрибуторска мрежа и магазини. Ако в Кърджали всеки остави по 1 евро, това означава 3 млн.евро, ако остави по 10 евро, това са 30 млн.евро. Така преминаващите ще бъдат само един голям резерв, ако се използват съвременните технологии, добрите маркетингови послания и отличните продукти, които се произвеждат тук на място. Без да искаме нищо повече от тях“, посочва доц. д-р Румен Драганов, председател на Контролния съвет на Националния борд по туризъм, директор на Института за анализи и оценки в туризма, пред сайта „Стандарт нюз“. Доц. д-р Румен Драганов е и преподавател в УниБИТ.
Той коментира и така нар. „хибридни модели в туризма“.
„Представите си един банан и един стол. Хибридът представлява стол с форма на банан. А сега си представете Перперикон обживен със симфонични концерти, с оперни спектакли, с различни фестивали, които могат да се организират на него. Представите си Водното огледало в Кърджали като сцена за световен концерт на Хуан Диего Флорес, който се предава от световните медии. Всичко това е възможно, ако се организираме добре“, твърди преподавателят.

„Имам амбиция. Когато отидете на Перперикон, още долу на паркинга и попитате касиерката знае ли къде е Мачу Пикчу, тя ще ви обясни, че е в Перу. Правил съм този експеримент. Нашата работа, която трябва да свършим всички, е когато отидем и попитаме касиерката на Мачу Пикчу къде е Перперикон, тя да каже – до Кърджали. 
А от любимите ми специалитети, предлагани в заведения в Източните  Родопи, е десертът кюнефе, който е уникален“, казва още шефът на една от туристическия борд. 
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен4/2/19 07:46

    Сакън господине не свързвайте кюнефето с Кърджали, Родопите и България. Това е турски замразен продукт, който се внася от търговци тук и се продава на заведенията. Не се прави на място, не е местно сладко ястие. Какво кюнефе си ял в Кърджали, същото ти го предлагат и в Стара Загора, и в Бургас.ще ти се смеят хората. Четете повече.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен4/2/19 08:43

    Кюнефето е турски десерт. Ние може да наблегнем на млако с ориз.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен4/2/19 09:19

    Мечтите са безплатни

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен4/2/19 11:32

      но те също могат да обложат вашите мечти.
      просто измисли някой глупости извинение като "осиновяване на дърво".
      Уважаеми българи, време за растеж на мозък. Вместо да крадат пари от туристи с някаква схема "5 левова карта" защо не попитате туристите какво искат? те ще ви дадат парите, благодаря ви и се върнете отново. Аз съм чужденец и ми се предлагат глупости, които не искам и съм останал жаден за услуги и продукти, които трябва да мързеливи, за да опознаят, овладеят и предлагат.
      Надявам се, че има смисъл. Превеждам съобщението си с Google.

      Изтриване
  4. Анонимен4/2/19 09:40

    Аз тази идея я имах преди две години. Писах на Лондонския симфоничен оркестър, който изпълнява най-великата песен на Балканите "Лейлим лей", да дойдат да ги качим на един понтон на Водното огледало и всички световни агенции за излъчват. Два дни по-късно си казах, че съм голям глупак. За 5 лева работа не съм създал а съм тръгнал акъл да давам. А по кафенетата в Кърджали бъка от идеи как преминаващите през Кърджали да оставят милиони в Кърджали, и са много по-свежи от тези за 3 милиона с дървета тук.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен4/2/19 11:00

    Без да иска ,този индивид е уцелил наи-големия проблем на българина.....все някои трябва да го ОСИНОВИ,да му осигури ,да му предостави....

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен4/2/19 12:35

    Много добри идеи, ама питайте има ли тоалетни на Маказа, по точно може ли да се ползва това което го има?

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен4/2/19 18:05

    Сложете пръскачки за дезинфекция на границата,каквито има на влизане от ГКПП Капитан Андреево.Но тук на Маказа ги сложете на излизане от бг да умрат 'паразитите'.Ашколсун

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен4/2/19 20:34

    преди Кърджали е Кирково, Маказа е в Община Кирково чакаме нашия кмет да се отчете колко инвестиции привлече за 4 години, и колко работни места създаде в Кирково

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен4/2/19 21:53

    Da palnim djobovete na dps

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.