„От едно и също място зареждаме - и аз, и колегите в Хасково и Пловдив, но се изненадвам като чуя познати да казват „Ще ходим до Хасково, да разгледаме магазините за дрехи и обувки“. Не знам защо кърджалийци предпочитат магазините в Пловдив, Хасково и Стара Загора. Разбирам да търси различното в Комотини, но защо предпочита Хасково пред Кърджали?“, споделя пред 24rodopi.com кърджалийски предприемач, който уточнява, че „този нелогичен избор е от години“.
„Преди имаше основателни причини, но днес специално, мога да кажа, че нашите търговци, колкото и да са добри в доставките и избора на модели, а така също и в цените, те отстъпват с позиционирането на бизнеса си в интернет, в създаването на собствен онлайн магазин“. Този отговор на големия въпрос „Защо не харчат в Кърджали, а пътуват до съседни области?“ пък дава Даниела, млада жена, която вече пазарува в Мрежата.
С нарастването на пазаруващите онлайн, все повече предприемачи в град Кърджали си поставят за цел да направят важната стъпка – магазин на атрактивно място в града, но задължително и в интернет. Малцина обаче са направили последното.
Всъщност, първи със смела крачка в Мрежата бяха млади хора, които стоят зад платформата „ДоставиТук“. Но тя е за хранителни продукти. В категорията на стоките, които правят клиентите красиви, елегантни, забележими, безспорно за отбелязване е магазин „Надит“ - известната марка обувки достига до клиентите с приятна визия и лесно ориентиране в секциите на сайта.

Продажбата на стоки през електронен магазин е най-близкия до традиционната търговия вид електронен бизнес. Практически всеки търговец на дребно или едро, както и всеки производител може да "изнесе" част от бизнеса си в интернет като започне да осъществява продажби онлайн.
Разбира се, за да имате виртуален магазин не е задължително непременно да имате и реален - можете да развивате търговия изцяло базирана в интернет. Но пък ако имате реален магазин и досега не сте в интернет, вие вече губите позиции на пазара.
Електронният магазин представлява софтуер (програма), която позволява на търговеца да представи стоките и услугите си в интернет, а на клиентите - да изберат желаната стока и да извършат заплащане по някой от предвидените начини.
Обикновено такъв софтуер ви позволява да качвате в е-магазина си графични изображения на вашите стоки, описания на стоковите характеристики, информация за цените и т.н., т.е. да изградите ваш собствен стоков онлайн каталог.

Електронният магазин има множество предимства пред традиционния магазин:
1. Електронният магазин е отворен непрекъснато - 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, без да ангажира цялото ви време и внимание. Вие можете да получавате заявки и плащания от клиенти, дори докато спите;
2. Отпада нуждата от разходи по наем за помещение на магазина, за скъпоструващи витрини и стелажи, за многоброен обслужващ персонал;
3. Отпада нуждата от поддържане на голяма складова наличност. Вие можете да закупите дадена стока от производител или от склад на едро в момента, в който получите заявка от клиент за нея;
4. Отпада пространственото ограничение и се разширява кръгът от потенциалните купувачи, тъй като чрез уебсайта фирмата излиза на глобалния електронен пазар. Покупки през даден електронен магазин могат да се осъществяват от клиенти от всяка точка на земното кълбо;
5. Клиентите могат на спокойствие да разгледат вашия каталог и да получат информация за всички ваши продукти и цени, от която и да е точка на света, без да стават от мястото си.

24rodopi.com подкрепя младите и талантливи хора от „TIMAG“, които вече са помогнали на десетки компании да развият своя бранд в интернет. Ангажирайте ги и Вие в изработването на онлайн магазин, на рекламен уеб сайт, поддръжката им. Доверете им се за качествена SEO оптимизация, за реклама в Google и Facebook.
Ако сте се успали в онлайн бизнеса, възползвайте се от кампанията ни, за да настигнете и да изпреварите конкуренцията!
От екипа на „TIMAG“ ще получите по-качествено изпълнение на по-достъпни цени.
А от 24rodopi.com? Един месец безплатна реклама на новия продукт на атрактивно място в най-четения сайт в Родопите.
Пишете ни на rodopivoice_bg@abv.bg! Звънете на 0 899 919 599
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/2/19 15:39

    Никой не ходи в Хасково. Или до мола в Пловдив/ Стара загора, или най-редовно до Одрин. А тези онлайн магазини предлагат само китайски боклуци от али експрес, но на двойна цена!!!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен14/2/19 20:56

    Znaeteli zashto ne predpocitat? Zashtoto edna teniska v Haskovo struva 5 leva a v Kirjali 20 ...zatova vsicki she gonyat muhi,ishe si mislyay kak da platyat naemite....

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.