Вече втори месец, след сигнал от Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) до Централната избирателна комисия(ЦИК) и до Общинската избирателна комисия (ОИК) в Джебел, кмет на местно село остава на поста си…заради липса на решение за прекратяване на правомощията му. Става въпрос за управника на село Търновци Сабри Али (59 г.), който е имал фирма, заличена едва близо година след избирането му.
Преди дни, на последното си заседание Общинската избирателната комисия също не се е произнесла по случая, въпреки че единствената обсъждана тема е била именно случаят „кмет – търговец“.
В електронната страница на ОИК – Джебел също не са качени нито сигналът, нито позицията на членовете й по казуса. Последните актуални съобщения и решения са, съответно от 2015 и 2016 г.
Припомняме, че кметът Сабри Али е имал фирма преди да го изберат през 2015 г., но тя е заличена едва през август месец 2016 г. При встъпването си в длъжност обаче кметът е вписал, че не развива дейност като едноличен търговец. Справка в Търговския регистър сочи, че към датата на избирането му е собственик на ЕТ „Джемка – Сабри Али“. По закон той е трябвало в едномесечен срок от обявяването на изборните резултати да предприеме действия за прекратяване на търговската си дейност и да уведоми председателя на Общинския съвет в Джебел затова.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/4/19 11:03

    Защото Герб и ДОСТ работят заедно!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен19/4/19 11:06

    г-н Колачев и Бахри Юмер няма да може да те спаси този път бъди сигурен!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен19/4/19 11:19

    ПО СИГНАЛ НА БОЖИДАР СТОЯНОВ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК ОТ БСП БЯХА ПРЕКРАТЕНИ ПРАВОМОЩИЯТА НА КМЕТОВЕ НА КМЕТСТВА В ОБЩИНА КЪРДЖАЛИ,ОИК ДЖЕБЕЛ С ПРЕДСЕДАТЕЛ КОЛАЧЕВ РАБОТЯТ ЗАЕДНО С ДОСТ-ТАЙНО ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ МЕЖДУ ДОСТ И ГЕРБ.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен19/4/19 11:28

    ГЕРБ И ДОСТ КОАЛИЦИЯ И НИЕ ОТ С.ПРИПЕК НЯМА ДА ГЛАСУСУВАМЕ ВЕЧЕ ЗА ГЕРБ.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен19/4/19 13:37

    Но иначе си получава заплатата!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен19/4/19 16:20

    Или можеби ОИК няма представа как да действа във подобни случаи?????

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен19/4/19 19:53

    Cambo ot selo Sofiyci vece nyama da go izbirat za kmet zastototo se nasra ne goiskame vece nasiyat kmet e Hristo Mircev Raycev ...

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен19/4/19 20:55

    Охооооо ГЕРБ ОТ ДАВНА Е КОАЛИЦИЯ СЪС ДПС И ДОСТ НО НЕ ЗА ЛОШО А ЗА ДОБРО ИНАЧЕ КАК ЩЕ МИНАТ ПРОЕКТИТЕ В ДЖЕБЕЛ КАК ЩЕ ЛАПАТ ПАРИЧКИТЕ. ИДВАТ ИЗБОРИ НАРОДЕ АЙДЕ НЯКОЛКО МЕСЕЦА РАБОТЕТЕ ЗА ГРАДА ДАСЕ НАПРАВИ НЕЩО. НЕДЕЙТЕ САМО ДА КЛЮКАРСТВАТЕ ПО КАФЕНЕТА КОЙ КВО Е НАПРАВИЛ🚫🍌🍌

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен19/4/19 21:48

    Колачев махай го кмета иначе тебе ще те махаме обещавам ти

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен19/4/19 21:59

    Кучетата си лаят.. кервана си върви!!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.