Общински съвет-Черноочене единодушно подкрепи докладната записка на кмета за изготвяне на заповед за възлагане на услугата „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания” като услуга от общ икономически интерес на Център за социални услуги в домашна среда.
Тази точка беше основната от дневния ред на редовната сесия.
Председателят на разпоредителния орган Бедрие Газиюмер изтъкна, че през годините винаги са взимали адекватни и навременни решения, за да може да се реализират ползотворните за гражданите начинания на общината. Тя информира съветниците, че възлагането се осъществява с тяхно решение и подложи предложението за гласуване.
Пред Общинския съвет кметът Айдън Осман разясни, че Община Черноочене е бенефициент по Проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания” по Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ.
Осъществяването ще удовлетвори нуждите на минимум 60 потребители от района да получат качествена и адекватна почасова грижа за период от 12 месеца чрез обучен екип от медицински специалисти, психолог, социален работник и домашни помощници, каза кметът на Община Черноочене Айдън Осман.
Той сподели, че откакто през 2013 г. е открит Център за социални услуги в домашна среда по друг социален проект, досега над 170 нуждаещи се от района са получили услуги от този вид.
Освен тази точка съветниците приеха и предложението на временната комисия към Общинския съвет за избор на съдебни заседатели за Районен съд-Кърджали, за мандат 2020-2023 година.
Исмет ИСМАИЛ
24rodopi.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/6/19 21:32

    А какъв е метода за определяне -На кой именно да се предостави такава помощ ...
    Социално положение или специално обкръжение ???
    С у-е Ерджан .

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен25/6/19 15:15

    Метода е наши, ваши и техни хора,И квотата е пълна, С уважение Хасан,

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.